July 20, 2019

DSP Dâmbovița! Combină și deplasează-te, campanie în Săptămâna Europeană a Mobilității

Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa celebrează în perioada 16- 22 septembrie 2018 campania cu titlul: Săptămâna Europeană a Mobilităţii, având sloganul: „Combină și deplasează-te!”.

Mobilitatea prin forme alternative de transport ecologic duce în mod sigur la creșterea calității vieţii în oraşe, ajutând la reducerea poluării aerului, a poluării fonice, a accidentelor şi, nu în ultimul rând, la reducerea numărului persoanelor obeze. Renunţând pentru o săptămână sau numai pentru o zi la maşina personală, se aduc beneficii imense atât mediului, cât şi sănătăţii personale. Prin alegeri inteligente cu privire la tipul de transport folosit, se îmbunătățește starea de sănătate cât și calitatea mediului, totodata se pot economisi bani. Campania stimulează oamenii să participe la creşterea calităţii vieţii lor.

Multimodalitatea – Combină și deplasează-te este nucleul central al Săptămânii Europene a Mobilităţii 2018, care promovează conceptul alegerii unor moduri de transport diferite pe parcursul aceleași deplasări în orașe. Comisia Europeană definește „multimodalitateaˮ ca fiind „utilizarea unor moduri de transport diferite în decursul aceleiași călătorii”, atât pentru mărfuri, cât și pentru pasageri.

De ce să trăim multimodal?

Profităm cât mai bine de timpul nostru;
Facem exercițiu fizic;
Economisim bani;
Facem din orașul nostru un loc mai bun în care să trăim;
Îi redăm planetei
Scopul campaniei „Saptamana Europeana a Mobilitatii” constă în reducerea treptată a poluării din mediul citadin.

Obiectivele campaniei:

de a informa și conştientiza publicul cu privire la beneficiile pentru sănătate ale mobilității alternative multimodale;
de a încheia parteneriate cu autoritățile locale care să prevadă măsuri de transport ecologice;
de a implementa măsuri care să ofere populaţiei posibilitatea de a opta pentru mijloace de transport alternative.
Acțiunile campaniei sunt orientate spre informarea populaţiei care este încurajată să combine modalitățile de deplasare spre o destinaţie, ceea ce poate duce de multe ori la o călătorie mai rapidă și mai plăcută.

foto youtube.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*