June 19, 2021

Programul Zâmbete Colgate! Consultații stomatologice gratuite pentru 150 de copii din Găești și Titu

București, 3 mai 2018 – În weekendul 28 – 29 aprilie, Colgate®, în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România, a demarat, în județul Dâmbovița, prima etapă din 2018 a Programul Zâmbete Colgate®, parte din campania România merită zâmbete Colgate®. Aproape 150 elevi din clasele primare 0-IV, din Găești și Titu, au beneficiat de consultații stomatologice gratuite, diagnostic cu recomandări pentru tratament, sfaturi de sănătate orală pentru un zâmbet sănătos și mostre gratuite de produse de îngrijire orală.

Aproximativ 400 de elevi și părinți au participat la lecțiile de igienă și 150 consultații s-au efectuat în cele două unități de învățământ. Conceptul de campanie este foarte potrivit, iar materialele puse la dispoziția copiilor atractive. Inspectoratul Școlar, respectiv cadrele didactice din unitățile de învățământ, au fost încântate de ideea implemetării programului, iar copiii au primit cu interes activitățile organizate. Pe viitor ne dorim extinderea proiectului în unități de învățământ din mediul rural, în comunități defavorizate“, a declarat Eugen Florea, Secretar Crucea Roșie Filiala Dâmbovița.

Programul Zâmbete Colgate®, cu sprijinul filialelor de Cruce Roșie din țară, se desfășoară în 10 școli din 5 județe din România, în perioada 28 aprilie – 10 iunie, și continuă misiunea Colgate® de educare cu privire la importanța vizitelor periodice la medicul dentist și a igienei orale zilnice, de la vârste fragede.

În județul Dâmbovița, consultațiile stomatologice gratuite din cadrul programului au avut loc în Găești, în data de 28 aprilie, la Școala Gimnazială „Șerban Cioculescu” și în Titu, în data de 29 aprilie, la Școala Generală „Pictor Nicolae Grigorescu”. Pe lângă consultații, copiii au avut parte de lecții de igienă orală, oferite de voluntarii Crucii Roșii și desfășurate în prezența părinților, dar și de o zonă de joacă unde l-au întâlnit pe îndrăgitul Doctor Măseluță.

Programul Zâmbete Colgate® a fost lansat în 2017 ca parte a campaniei România merită zâmbete Colgate, când peste 1.500 de elevi înscriși în program au beneficiat de consultații stomatologice profesionale gratuite în 20 de orașe mici din 10 județe ale României.

În paralel, Colgate® desfășoară Programul Școlar Colgate® Bright Smiles, Bright Futures™, care a împlinit anul acesta 25 de ani de la debutul în România, perioadă în care 6 milioane de elevi au beneficiat de lecții educaționale despre igiena orală corectă. Programul are anual trei ediții, în cadrul cărora sunt educați peste 200.000 de copii din întreaga țară. Prima ediție din 2018 are loc în perioada 15 martie – 15 iunie și ajunge în județele Brăila, Călărași, Covasna, Mehedinți, Olt, Vaslui, Vrancea, Neamț și în sectoarele 1 și 5 din București. Începând cu anul 2015, programul se derulează în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România.

Despre Colgate-Palmolive

Colgate-Palmolive este liderul mondial în îngrijirea orală, cu scopul de a îmbunătăți sănătatea orală în lumea întreagă. Compania are branduri de top în categorii de paste de dinți și periuțe de dinți în diferite părți ale lumii, branduri recunoscute pe plan internațional: Colgate®, Colgate Total®, Maximum Cavity Protection plus Sugar Acid Neutraliser ™, Sensitive Pro-Relief ™, Max White One®, Elmex® , Meridol® și Duraphat®. Dezvoltarea cu succes a Colgate-Palmolive continuă prin lansarea de produse inovatoare și un angajament puternic față de dentiști, pacienți și comunitățile lor. Colgate-Palmolive România se implică activ şi investeşte anual într-o serie de programe educaţionale adresate publicului larg, în care sunt implicate mediile universitare şi profesionale medicale, toate având ca scop îmbunătăţirea parametrilor sănătăţii orale pentru populaţia din România.

Pentru mai multe informații despre proiectele globale Colgate®, vizitați website-ul companiei www.colgatepalmolive.com.

Despre Crucea Roșie Română

Societatea Națională de Cruce Roșie din România, organizație umanitară care funcționează neîntrerupt din 1876 în scopul prevenirii și alinării suferințelor oamenilor, fără nicio deosebire în ceea ce priveste naționalitatea, rasa, religia, vârsta, sexul, apartenența militară, socială sau politică.

Prin activitățile pe care le desfășoară contribuie și la ameliorarea stării de sănătate, la prevenirea îmbolnăvirilor și la alinarea suferințelor prin programe de întrajutorare în beneficiul colectivității. Proiectul de educație pentru sănătate desfășurat împreună cu Colgate este parte din această componentă importantă a activității organizației.

Pentru mai multe informații despre Crucea Roșie Română, accesați www.crucearosie.ro.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*