June 19, 2021

Deputatul PSD, Oana Vlăducă, întrebare adresată Ministrului Transporturilor, Lucian Șova

Domnule ministru,

Revin cu semnalarea unei probleme care necesită intervenție din partea ministerului, respectiv inițierea lucrărilor de consolidare a podului peste pârâul Bizdidel, pe DN 71, la intrarea în orașul – stațiune Pucioasa.

La acest obiectiv cu o lungime de cca. 80 ml, elementele principale de rezistență ale suprastructurii prezintă degradări grave, aceste avarii fiind evidențiate într-o notă de constatare (nr. 1633/09.04.2015) a comisiei tehnice constituite din reprezentanți CNAIR, DRDP București, SDN Târgoviște și IPJ Dâmbovița.

Situația este cu atât de mai gravă cu cât nu există posibilitatea asigurării unei variante ocolitoare de circulație. S-a realizat și pus în funcțiune un pod provizoriu, circulația desfășurându-se restricționat, pe câte un sens, pe ambele obiective.

Astfel, după 3 ani de la constatare, lucrările de consolidare nu au fost inițiate, ceea ce determină îngrijorare și nemulțumire din partea participanților la trafic. Mai mult, din punct de vedere al condițiilor meteorologice, la debite foarte mari pe cursul pârâului Bizdidel este posibilă afectarea variantei provizorii și amplificarea degradărilor la podul avariat.

Față de cele prezentate, vă rog, domnule ministru, să dispuneți reanalizarea situației și identificarea unei finanțări pentru abordarea cât mai urgentă a lucrărilor de consolidare.

Solicit răspuns scris.

DEPUTAT

OANA- SILVIA VLĂDUCĂ

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*