September 19, 2021

Vicepreședintele ANANP, Ionel Petre, la Simpozionul Internațional de Geografie

Subsecretarul de Stat, Ionel Petre – Vicepreședintele Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, a fost prezent la Simpozionul Internațional de Geografie, desfășurat în Capitală.

Sunt mândru că Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate a reușit să fie parteneră, pentru prima data în istoria sa, la a zecea ediție a Simpozionului international de geografie, care și-a propus, si in anul Centenarului  să reunească cercetători, cadre didactice, doctoranzi, specialiști în domeniul geografic și al domeniilor colaterale – economiști, sociologi, antropologi, politologi, etc, cu preocupări politologice și aplicative legate de domeniul geografic sau al peisajelor.

Mulțumesc, in calitate de vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, pentru implicare: Ministerului Mediului, Ministerului Educației Naționale, Academiei Române, Asociației Profesionale de Geografie, Ecologie și Turism ”Destin Geografic”, Universității ”Spiru Haret”, precum și Primăriei si Liceului din Măneciu fără de care acest simpozion nu ar fi fost posibil.

Mă bucur, de asemenea, că suntem parteneri în organizarea unui simpozion susținut de nume importante din mediul academic și de cercetare științifică, și…un lucru important din punctul meu de vedere…Este singurul simpozion din România care are o revistă proprie și care este publicată în Statele Unite ale Americii, fiind indexat în baza de date internațională! Asta arată că scopul nostru de a asigura o dezvoltare durabilă pentru România este vizibil nu numai pe plan national, ci și international.

Stimați participanți,

Doresc să vă transmit și câteva cuvinte în calitate de președinte al unei formațiuni politice implicate cu seriozitate si responsabilitate în aplicarea Programului de Guvernare 2018 -2020. Ca președinte al ALDE Dâmbovița, ca vicepreședinte al ANANP doresc să vă asigur că suntem conștienți că România deţine cea mai mare diversitate biogeografică din Europa. Practic, România este cea mai verde ţară din Europa, cu cele mai multe specii aflate în habitat natural. Ne confruntăm însă, ca şi celelalte state europene, cu declinul biodiversităţii. Aceasta înseamnă dispariţia treptată a speciilor de plante şi animale.

De aceea, pentru a stopa acest proces, Guvernul ia măsuri pentru protecţia biodiversităţii, în acord cu politicile europene. Vom face acest lucru pentru că suntem conştienţi de faptul că fiecare element al ecosistemelor din România poate contribui major la consolidarea unui mediu stabil. Investitorii români, şi mai ales cei străini, vor trebui să înţeleagă că exploatarea resurselor naturale nu se face punând în pericol mediul înconjurător şi sacrificând comorile naturale ale României.

Stimați invitați,

În încheiere, doresc să vă asigur că voi susține continuarea elaborării planurilor de măsuri și implementarea acestora pentru conservarea ariilor naturale protejate, precum si menținerea și refacerea ecosistemelor degradate şi a serviciilor furnizate (și mă refer aici la împăduriri, coridoare ecologice situate în afara ariilor naturale protejate, în acord cu obiectivele europene în domeniu).

Vă doresc success!”, a mărturisit Ionel Petre – Vicepreședinte ANANP.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*