September 19, 2021

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, întrevedere cu oficiali germani în Berlin: Aderarea la spațiul Schengen este un obiectiv legitim al României

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a avut o întâlnire cu membrii think-thank-ului „Polis 180“, în marja vizitei de la Berlin, prilej cu care au dezbătut teme de afaceri europene. Oficialul român a discutat și cu secretarul de stat parlamentar, Stephan Mayer, din cadrul Ministerului Federal de Interne, Construcție şi Patrie, potrivit unui comunicat de presă.

„Cu această ocazie, au fost discutate o serie de subiecte aflate în prezent pe agenda europeană în perspectiva Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.”

Ministrul român a subliniat dorința țării noastre de a intra în spațiul Schengen: ”Am reiterat, în discuțiile cu partenerii germani, dorința țării noastre de a finaliza procesul de integrare în spațiul Schengen. Pledăm pentru un spaţiu Schengen consolidat şi pe deplin funcţional, pentru ca cetăţenii români să beneficieze de avantajele exercitării depline a dreptului de liberă circulaţie”.

”Aderarea la spațiul Schengen este un obiectiv legitim al României, având în vedere că țara noastră a îndeplinit criteriile de aderare și ținând cont de contribuția semnificativă la asigurarea securității frontierelor externe ale Uniunii Europene”, a conchis Victor Negrescu.

Added by Violeta Dan on 15/05/2018.

SURSA:CALEA EUROPEANA

LINK:    http://www.caleaeuropeana.ro/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*