September 19, 2021

Deputatul PSD, Carmen Holban, Declarație Politică: “Familia, nucleul de bază al dezvoltarii unei societăți!”

Sărbătorim în data de 15 mai “Ziua Internaţională a Familiei”. Decizia prin care se consfinţeşte importanţa pe care comunităţile de pe întreaga planetă o dau acestui nucleu de bază al societăţii a fost luată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite în 1993. Ulterior, la propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului şi cu sprijinul Patriarhiei, 15 mai a devenit şi “Ziua Familiei Române”.

Noi, ca popor, punem mare preţ pe familie, pe unitatea bazată pe înţelegere, iubire şi comunicare. O societate nu poate avansa cultural, moral şi economic, nu poate rezista în timp, în lipsa acestei celule importante, cărămidă esenţială pusă la construcţia unui stat, a unui popor.

Familia reprezintă nucleul de bază al societăţii, în jurul ei se învârte întreaga noastră existenţă, cu bucurii, tristeţi, speranţe, iluzii, succese. Familia este locul unde am crescut, ne-am educat, unde ne-am pregătit pentru ziua de mâine, unde ne-am conturat personalităţile şi ne-am creionat viitorul.

Stimaţi colegi,

Noi, reprezentanţii Partidului Social Democrat, am militat întotdeauna pentru sprijinirea familiei. Ea reprezintă elementul primordial al devenirii acestui popor, rădăcina vie care l-a hrănit. Pentru noi, familia tradiţională nu este o sintagmă, un cuvânt, o metaforă. Este un crez, o binecuvântare dată de Dumnezeu.

Prin politicile sociale şi economice pe care PSD le promovează şi pune în practică, demonstrăm că suntem preocupaţi în permanenţă să susţinem familia şi rolul acesteia. Ne-am asumat misiunea politică de a asigura creşterea nivelului de trai şi menţinerea unui echilibru social, elemente care întăresc familia, o dezvoltă şi nu o descompun.

Ne-am propus să construim creşe, grădiniţe, şcoli, dispensare medicale, spitale, să dezvoltăm economia şi să înfiinţăm locuri de muncă pentru tinerii care îşi întemeiază familii. În mare parte, am reuşit.

Am promovat soluţii de dezvoltare a serviciilor educaţionale şi a celor de îngrijire şi supraveghere tip after school, care să-i sprijine pe părinţi şi pe copii deopotrivă.

PSD a introdus programul “Prima chirie”, ca soluţie de susţinere a familiilor cu venituri sub 5.000 de lei pe lună. Subvenţionarea chiriei şi a utilităţilor reprezintă 75% din costuri, pentru persoanele angajate care îşi găsesc un loc de muncă la o distanţă mai mare de 50 de km faţă de localitatea de domiciliu. Am încurajat încheierea de contracte de muncă cu timp flexibil şi a tele-muncii pentru părinţi.

Am amenajat centre pentru familie, care cuprind servicii dedicate şi personalizate, unde copiii pot fi lăsaţi în grijă specializată. Şi lista ar putea continua…

Dragi colegi,

PSD pune preţ pe familie, pe rostul ei inegalabil de a creşte ca popor, de a ne dezvolta economic, social şi cultural. Prin iniţiativa de susţinere a Referendumului privind familia tradiţională românească, ne-am alăturat nu unei idei, ci unui fapt istoric, unei credinţe, unui crez spiritual şi religios. Ne-am alăturat normalităţii, care spune că adevărata familie este formată dintr-un bărbat şi o femeie.

Data:                                                                                                              Deputat,

15.05.2018                                                                                             Holban Georgeta Carmen

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*