August 4, 2021

ITM Dâmbovița! Inspectorii de muncă, peste 120 de controale pentru verificarea respectării legislației

În cursul lunii aprilie 2018 inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Dâmbovița au desfășurat acțiuni de control prin care s-a urmărit verificarea respectării legislației muncii în domeniile relațiilor de muncă, respectiv securității şi sănătății în muncă.

În domeniul relațiilor de muncă au fost efectuate 126 controale în urma cărora 23 angajatori au fost sancționați cu avertismente și amenzi în valoare de 315.000 de lei pentru următoarele neconformități: munca nedeclarată, negarantarea în plată a salariului minim brut pe țară, nerespectarea termenelor de înregistrare a Registrului de evidență a salariaților (Revisal), lipsa evidenței orelor prestate de salariați.

Munca nedeclarată a fost depistată la 21 de angajatori, astfel: 23 de persoane au fost identificate muncind fără încheierea contractelor individuale de muncă, 22 de persoane nu aveau înregistrate contractele de muncă în Registrul de evidență a salariaților (Revisal) în termenul legal, o persoană depistată la muncă în perioada în care avea contractul individual de muncă suspendat. În aceste cazuri, angajatorii au fost sancționați cu amenzi în valoare de 300.000 de lei. În luna aprilie munca nedeclarată a fost întâlnită în domeniile: construcții, curățătorii chimice, spălătorii auto, transporturi, comerț.

Activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă a avut ca rezultate: 80 controale efectuate, 134 neconformități constatate pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, 70 angajatori sancționați, 5 amenzi contravenţionale totalizând 14.000 de lei.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*