June 24, 2019

Deputatul Carmen Holban, vicepreședinte PSD Dâmbovița, mesaj de Ziua Eroilor

„Eroi au fost, eroi sunt încă
Şi-or fi în neamul românesc!”

Poporul care are sfinţi şi eroi este un popor care s-a luptat pentru ţara sa cu credinţă! În chip fericit, naţiunea română sărbătoreşte în aceeaşi zi Înălţarea Domnului, unul dintre cele mai importante praznice ale creştinătăţii, şi Ziua Eroilor, în care îi comemorăm pe cei care au murit în timp ce-şi serveau ţara sub arme.

În sunetul clopotelor recunoştiinţei faţă de jertfa lor, îi pomenim astăzi, în rugăciuni, deopotrivă pe eroii români şi străini, România fiind prima ţară care a ales să nu mai facă distincţia între naţionalităţile celor căzuţi pe front.

În Anul Centenarului, ar trebui să reflectăm mai mult la idealurile eroilor neamului, la libertate, la suveranitate, la domnia legii şi a dreptăţii, la mândria de a fi român. În Anul Centenarului ar trebui să ne gândim mai des şi să acţionăm în aşa fel încât jerta lor să nu fi fost în zadar, pentru că le datorăm existenţa noastră ca neam, ca ţară, ca indivizi. Acestea sunt lucrurile pe care le-am câştigat în vremuri de război şi nu trebuie să le pierdem în vremuri de pace.

Hristos s-a Înălţat!

Deputatul Carmen Holban, vicepreședinte PSD Dâmbovița

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*