August 4, 2021

Liderul PSD Dâmbovița, senatorul Arian Țuțuianu: “Ne exprimam sprijinul necondiționat pentru Prim-Ministru al României, Viorica Dăncilă!”

Organizația județeana Dâmbovița a PSD a luat act fără surprindere de tentativa predictibilă de preluare abuzivă a puterii de stat exercitată la comanda Președintelui Klaus Werner Iohannis de liderul penibil al Partidului Național Liberal, fost partid istoric al României.

Necesitatea de a aduce servicii sistemului statului paralel de către oameni vulnerabili, pentru împiedicarea intrării in vigoare a modificărilor la legile justiției, care consacră răspunderea juridică a magistraților care comit abuzuri, constituie, în fapt motivația gestului profund nedemocratic comis de Ludovic Orban. Era predictibil că, după solicitarea justificată de revocare a procurorului șef DNA și respectiv adoptarea legilor justiției, sistemul statului paralel va încerca cu disperare să-și asigure supraviețuirea. Începând de astăzi, Partidul Național Liberal nu mai reprezintă o alternativă politică democratică în România, ci exponentul unui sistem de putere nedemocratic și al unui mod periculos de încercare de preluare a puterii politice, fără alegeri libere și democratice, în dispreț pentru opțiunea suverană exprimată în alegeri de români.

În același timp, acesta este un moment al adevărului și pentru Ministerul Public si Procurorul General al României. Ne exprimăm speranța că acesta din urmă va acționa cu respectarea strictă a prevederilor legii, va veghea la garantarea unei independențe reale a parchetului și nu va fi părtaș la tentativa de preluare nedemocratică a puterii politice.

Cu titlu individual, apărătorul rușinos al statului paralel, Ludovic Orban, ne-a obișnuit de-a lungul anilor să fie ridicol. L-am văzut în diverse ipostaze, însă ceea ce face astăzi este fără precedent, acuzația de înaltă trădare adusă Primului Ministru al României fiind halucinantă, un gest antinațional de natură a pune sub semnul întrebării Parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii și respectiv cel cu Statul Israel. Toate acestea, în anul Centenarului Marii Uniri și în perioada esențială a pregătirii momentului istoric al primei Președinții a Consiliului Uniunii Europene exercitată de România.

Organizația județeană Dâmbovița își reafirmă angajamentul ferm de a contribui, alături de celelalte structuri naționale și județene ale partidului, de membrii si simpatizanții acesteia, la stabilitatea politică a statului român și a guvernării de coaliție PSD-ALDE, în interesul României și al cetățenilor români. Totodată, ne exprimăm sprijinul necondiționat pentru Prim Ministru al României, doamna Viorica Dăncilă, și pentru guvernul legitim pe care îl conduce.

Președinte,

Adrian Țuțuianu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*