August 4, 2021

Noaptea Muzeelor, (și) la Muzeul Național al Poliției Române, din Târgoviște

Și anul acesta, Muzeul Național al Poliției Române din Târgoviște se alătură programului cultural european „Noaptea Muzeelor”, ajuns la cea de a XIV-a ediţie.

Astfel, sâmbătă, 19 mai, în intervalul orar 18.00-24.00, Muzeul Național al Poliției Române își deschide porțile pentru cei interesați, vizita fiind gratuită.

Vă reamintim că Muzeul Național al Poliției Române este unicul muzeu cu acest profil din România, fiind inaugurat la data de 7 iulie 2000.

Clădirea care găzduiește Muzeul Naţional al Poliției Române, un elegant monument de arhitectură, este situată pe locul fostei „Case a coconilor”, ridicată de Constantin Brâncoveanu în anul 1701, pentru a servi drept locuință fiilor săi.

În anul 1831, în această clădire a funcționat Ocârmuirea Județului.

Între anii 1867 și 1893, a fost reconstruită clădirea actuală în stil neoclasic, care a înglobat și vechile beciuri. După construirea Prefecturii Județului (actualul Muzeu de Artă), a funcționat ca Muzeu de Etnografie, devenind mai apoi Muzeul Național al Poliției Române.

Vizita la Muzeu prilejuiește cunoașterea diferitelor etape de dezvoltare ale Poliției Române, oglindind evoluția acestei instituții atât pe plan național, cât și internațional.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*