August 4, 2021

Donează sânge! Salvează o viață alături de Jandarmeria Dâmbovița

În contextul nevoii reale de sânge pentru transfuzii din spitalele din România, pentru conştientizarea cetăţenilor cu privire la importanţa şi beneficiile donării de sânge, precum şi pentru completarea stocului sanguin local, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa (IJJ Dâmboviţa) s-a desfăşurat un briefing referitor la deschiderea celei de-a a III-a ediţii a campaniei de donare de sânge “Salvează o viaţă alături de jandarmii dâmboviţeni! Donează sânge!”

Acţiunea, la care participă în mod voluntar jandarmi dâmboviţeni, elevi de la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Drăgăşani, aflaţi în stagiul de practică, precum şi angajaţi ai ISU „Basarab I” Dâmboviţa se va desfăşura în perioada 22 – 24 mai a.c., atât la sediul IJJ Dâmboviţa, cât şi la Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmboviţa cu sprijinul personalului medical de specialitate.

În anul 2017, când s-au desfăşurat primele 2 ediţii ale acestei campanii de donare de sânge, peste 150 de jandarmi şi cetăţeni voluntari au dat dovadă de solidaritate faţă de semeni conştientizând faptul că prin sângele donat pot salva viaţa mai multor persoane aflate în suferinţă.

Totodată, adresăm mulţumiri târgoviştenilor care astăzi, 22 mai s-au alăturat acţiunii noastre şi îi aşteptăm în zilele următoare pe cei ce doresc să contribuie la această campanie umanitară.

Jandarmeria Română se situază pe locul al treilea în ceea ce priveşte încrederea cetăţenilor în instituţiile executive ale statului, după Pompieri şi Armată (conform sondajului INSCOP realizat în anul 2016). Acest lucru creează premisele unui impact pozitiv al acestei campanii umanitare realizate de o instituţie importantă pentru oameni.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*