August 4, 2021

Preotul Vicar Eparhial Ionuț Ghibanu, critici dure după semimaratonul din Târgoviște: “Voturi și prozeletism mascat?!”

Mulți locuitori ai Municipiului Târgoviște, credincioși ortodocși, au fost puși în dificultate ieri în a ajunge la Sfânta Liturghie, de restricțiile de circulație impuse din cauza semimaratonului organizat de Asociația Respiro a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea. Mă întreb cum o parte din prea vigilentele site-uri care există în Dâmbovița nu s-au simțit îndreptățite “să apere interesul public” și să se revolte de aceste restricții? Probabil că dau dovadă de mare toleranță deoarece Biserica Adventistă este minoritară, căci altfel nu-mi explic cum numai la 11 august avem “reacții negative”, iar astăzi aproape toți sunt solidari cu manifestările sportive ce par a aduce profit spiritual!
Sau poate spiritul ecumenic s-a intensificat brusc, ori unii s-au gândit că e păcat să supere pe toți credincioșii adventiști veniți iei la Târgoviște la alergat?
Observ și faptul că participarea politicienilor la o manifestare organizată de un cult recunoscut din Romania nu mai este o problemă pentru nimeni, chiar dacă poate fi prozelitism mascat de o activitate sportivă. Probabil ca există interese de ambele părți.
E clar, ori toleranța a crescut, ori ne-am maturizat sau dăm dovadă de mare generozitate cu toate cultele recunoscute din România! Vom vedea pe 10 iunie când va fi resfințită biserica Mănăstirii Dealu sau la sărbătoarea Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești, de anul acesta!
Păcat că unii s-au simțit revoltați de blocarea traficului cu prilejul Zilei Naționale a Eroilor manifestându-se de parcă nu ar fi români! Sau, poate se manifestă în spațiul public numai ateii sau antiortodocșii?
Ionuț Ghibanu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*