September 23, 2021

Poliția Dâmbovița! Săptămâna Prevenirii Criminalității, dedicată violenței în familie

Poliţiştii din cadrul Centrului de Analiză și Prevenire a Criminalității și polițiștii de proximitate au organizat o masă rotundă pentru marcarea celei de-a patra zi a campaniei „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”, prilej cu care au fost dezbătute aspecte privind violența în familie.

La activitate, intitulată “ ”, au participat și specialiști de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmbovița, Direcția pentru Asistență Socială Târgoviște, Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița, Tribunalul Dâmbovița, Organizația Salvați Copiii, Arhiepiscopia Târgoviște, ANES Dâmbovița și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Dâmbovița.

Scopul a constat în identificarea principalelor probleme din domeniul prevenirii şi combaterii violenţei împotriva copiilor şi a femeilor, sensibilizarea comunităţii cu privire la protejarea şi apărarea drepturilor acestora, a valorilor familiale, dar şi identificarea celor mai potrivite metode pentru a preveni violența în familie.

Totodată, polițiștii de proximitate și cei de la posturile de poliție au organizat întâlniri interactive cu elevii din județ.

Au fost discutate cu precădere subiecte privind violenţa în mediul familial, identificarea formelor de violenţă, cauzele, efectele, modalităţile de semnalare, rolul instituţiilor implicate în soluţionarea cazurilor de violenţă intrafamilială.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*