August 4, 2021

Senatorul Adrian Țuțuianu, ales președinte al Asociației de Prietenie România – China

Sala Unirii a Consiliului Județean Dâmbovița a găzduit astăzi, 24 mai 2018, Adunarea Generală a Asociației de Prietenie România-China. La eveniment au participat: președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Daniel Comănescu, vicepreședinții, Alin Manole și Luciana Cristea, vicepreședintele Senatului, Adrian Țuțuianu, parlamentarii dâmbovițeni Oana Vlăducă și Corneliu Ștefan, vicarul eparhial – Ionuț Ghibanu, viceprimarul municipiului Târgoviște – Monica Ilie, președintele Asociației de Prietenie România-China, Filiala Dâmbovița – Gheorghe Popescu, directorul Filialei Dâmbovița a Societății de Cruce Roșie, Raul Pavelescu, și reprezentanți ai Asociației de Prietenie România – China din toată țara.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Daniel Comănescu, a transmis următorul mesaj:

„Salut prezența tuturor și suntem onorați să găzduim astăzi, la sediul Consiliului Județean Dâmbovița, Adunarea Generală a Asociației de Prietenie România – China.

Judeţul Dâmboviţa, prin autorităţile sale, îşi exprimă disponibilitatea de întărire a relaţiilor cu poporul chinez, fapt pentru care dorim o colaborare strânsă cu unele provincii şi oraşe din China, având în vedere și protocolul de înfrăţire pe care județul Dâmbovița l-a încheiat cu Provincia Guangxi.

Înțelegerea de cooperare a Județului Dâmbovița cu Regiunea Guangxi, semnată în data de 24 februarie 2016, la Nanning, de către Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, și Guvernatorul Provinciei Guangxi Zhuang va crea în continuare cadrul propice pentru a dezvolta parteneriate de colaborare în domenii precum: administrație publică locală, sănătate, protecție socială, infrastructură, comerț, turism, agricultură, cultură, educație și sport.

Suntem deosebit de încântaţi ca, prin intermediul Asociaţiei de Prietenie România – China, să întărim relațiile de cooperare cu autorități și investitori din China, deoarece judeţul Dâmboviţa oferă numeroase oportunităţi de afaceri şi dispune de un potenţial deosebit în domeniile: cultural, economic şi turism.

În încheiere, vă urez mult succes în activitate și vă urez să petreceți clipe frumoase în județul nostru!”

Pe ordinea de zi a ședinței de lucru au fost subiecte care au vizat activitatea desfășurată de Asociația de Prietenie China-România în ultima perioadă, îndeosebi în anul 2017. De asemenea, au fost prezentate informații privind bugetul și raportul financiar-contabil al asociației.

Întâlnirea a avut drept principal obiectiv modificarea structurii de conducere a Asociației de Prietenie China-România, prin alegerea unui nou consiliu director, dar și a unui nou președinte.

Cu 22 de voturi „pentru” și 2 voturi „împotrivă”, președinte al asociației a fost ales Adrian Țuțuianu, vicepreședinte al Senatului României. Votul pentru alegerea președintelui și a consiliului director a fost unul secret, exprimat de reprezentanții filialelor județene în structura de conducere a acestei entități.

Cu acest prilej, Adrian Țuțuianu a subliniat: „Asociația de Prietenie România-China are nevoie de structuri solide, de atragerea de membri importanți, pentru a crea o structură reprezentativă la nivel național, care să aibă forța necesară pentru a sta la masă cu Guvernul (…)

Trebuie să ne deschidem filiale peste tot, să aducem oameni noi, persoane fizice, UAT-uri, universități și să încercăm să îmbunătățim relația cu toate asociațiile, eventual, să gândim o formă de acțiune comună, în interesul celor două state.

Vă mulțumesc mult și sper să nu vă înșel așteptările!”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*