August 4, 2021

Domeniul Ion Ghica, de la Ghergani, deschis vizitatorilor! Intrarea este liberă

Domeniul Ion Ghica de la Ghergani se alătură demersului inițiat de European Historic Houses Association, alături de alte 600 de case înscrise în cadrul „Săptămânii Europene a Patrimoniului Privat”, un eveniment organizat cu prilejul Anului European al Patrimoniului Cultural 2018.

În perioada 1 – 3 iunie, Domeniul Ion Ghica își va deschide porțile pentru vizitatorii care vor să descopere istoria unui loc plin de semnificație, situat la doar 40 de km de București.

Sub motto-ul „Casa noastră, patrimoniul tău”, vă invităm să vizitați locul unde au avut loc primele discuții despre Unirea Principatelor, locul vizitat de haiducii Ioniță Tunsul sau Iancu Jianul ori locul unde Franz Liszt a fost invitat să dea lecții de pian, în liniștea din mijlocul Codrilor Vlăsiei (sau a ceea ce a mai rămas din ei), în grădina Domeniului Ion Ghica de la Ghergani.

Intrarea va fi liberă, prin rezervare în prealabil la adresa de email patrimoniuprivat@gmail.com

Pe toată durata celor 3 zile, între orele 10:00 și 18:00, vă invităm în grădina conacului să vizitați expoziția itinerantă „MoNUmente UITATE” care și-a propus să repună în valoare o parte din patrimoniul istoric ce numără peste 1000 de foste reședințe extraurbane ale vârfurilor societăților istorice, din secolul al XVI-lea până în prima parte a secolului XX. O selecție cuprinzătoare a acestor edificii va fi prezentă la Ghergani.

Program sâmbătă, 2 iunie

– Deschis 10:00 – 18:30
– 16:30 – 17:00 Tur ghidat
– 17:00 Cuvânt înainte de Irina Bossy – Ghica despre Ion Ghica și contribuția adusă de România patrimoniului european
– 17:15 Prezentarea expoziției „MoNUmente UITATE”
– 17:30 – 18:10 Concert Duo Kitharsis

*Programul poate avea modificări, din motive obiective. De aceea vă recomandăm să vă rezervați locurile prin email, pentru a vă putea anunța din timp.

Jurnaliștii interesați să ia parte la aceste evenimente vor primi toate informațiile necesare despre inițiativa Săptămânii Europene a Patrimoniului European, fiind programate o serie de activități organizate special pentru reprezentanții presei. Amănunte la adresa de email patrimoniuprivat@gmail.com

Mai multe despre casele participante din România la „Săptămâna Europeană a Patrimoniului Privat”, aici: www.patrimoniuromanesc.eu

Despre cum să ajungeți la Domeniul Ion Ghica de la Ghergani, pe site: www.domeniul-ghica.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*