July 31, 2021

ISU Basarab I Dâmbovița! Află câștigătorii Concursului Cel Mai Puternic Pompier

În săptămâna 21 – 27 mai 2018, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al Judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la următoarele evenimente: 8 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti, etc.), 1 incendiu de vegetaţie, 5 acţiuni pentru asigurare zonă, 5 acţiuni pentru asistenţă persoane şi 2 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (salvare animale).

Echipajele SMURD din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit în această perioadă la 153 cazuri medicale.

Personalul Inspecţiei de Prevenire a desfăşurat, în perioada menţionată, controale de specialitate pe linia prevenirii incendiilor la instituții publice și operatori economici din judeţ. Pe timpul controalelor au fost desfăşurate şi activităţi de informare preventivă.

Vineri, 25 mai a.c., la sediul Detaşamentului de Pompieri Pucioasa, s-a desfăşurat faza pe inspectorat a concursului “Cel mai puternic pompier”, rezultatele fiind următoarele:

– la categoria până la 35 ani:

Locul I – plt. Cojocaru Marius – Detaşamentul de Pompieri Titu;

Locul II – plt.maj. Topolică Constantin – Detaşamentul de Pompieri Titu;

Locul III – plt. Ioniţă Marian – Detaşamentul de Pompieri Găeşti;

– la categoria peste 35 ani:

Locul I – plt.maj. Puiu Gabriel Florentin – Detaşamentul de Pompieri Târgovişte;

Locul II – plt.maj.Vâlcu Aurel – Detaşamentul de Pompieri Târgovişte;

Locul III – plt.adj. Paraschiv Ionel – Detaşamentul de Pompieri Găeşti;

Cei şase câştigători s-au calificat la etapa finală a competiţiei “Cel mai puternic pompier”, care se va desfăşura în perioada 06 – 08 iunie 2018, în Mun. Alba Iulia.

Sâmbătă – 26 mai a.c., în cadrul Festivalului “Lira Bucegilor – ediţia 2018” cadre ale Serviciului Pregătire pentru Intervenţie şi Rezilienţa Comunităţilor (SPIRC), împreună cu 14 voluntari ai I.S.U. “Basarab I” Dâmboviţa, s-au deplasat în zona montană Padina – Peştera, unde au desfăşurat activităţi de educație preventivă și promovare a voluntariatului, distribuind turiştilor diverse materiale informativ – educative (pliante, flyere).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*