September 23, 2021

ISU Basarab I Dâmbovița! Concursul Prietenii Pompierilor, la stadionul din Aninoasa

În perioada 30 – 31 mai 2018, pe Stadionul comunal Aninoasa, se va desfăşura faza judeţeană a concursului cercurilor tehnico-aplicative de elevi „PRIETENII POMPIERILOR”, competiţia fiind organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, cu sprijunul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Basarab I“ Dâmbovița.

Concursul se va desfăşura după următorul program:

miercuri – 30 mai 2018, ora 10:30 – echipaje baieţi/mixte;
joi – 31 mai 2018, ora 10:30 – echipaje fete.
Fiecare cerc tehnico-aplicativ de elevi “Prietenii pompierilor” participă la concurs cu un echipaj format din: un comandant, 8 concurenţi şi o rezervă.

Echipajele pot fi constituite exclusiv din băieţi, exclusiv din fete sau mixte. Echipajele mixte concurează împreună cu echipajele de băieţi.

Vârsta minimă a elevilor este de 11 ani, iar cea maximă este de 15 ani, împliniţi în anul calendaristic în care se desfăşoară concursul.

Concursul cuprinde 3 (trei) probe:

probă teoretică;
2 (două) probe practice: “Pista cu obstacole” și “Ștafeta de 400 metri cu obstacole”.
Această competiție are un caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul apărării împotriva incendiilor, scopul competiţiei fiind acela de a dezvolta la elevi capacităţile de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă pentru viaţă şi mediu, urmărind formarea şi dezvoltarea în rândul acestora a unor trăsături moral – volitive: iniţiativa, spiritul de echipă, curajul, dârzenia, hotărârea, perseverenţa, cinstea, corectitudinea şi disciplina.

Notă : În cazul în care condițiile meteo nu vor permite buna desfășurare a concursurilor, acestea vor fi reprogramate la o dată ulterioară.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*