August 4, 2021

Liderul PSD Dâmbovița, senatorul Adrian Țuțuianu, mesaj de Ziua Universității Valahia Târgoviște

Se împlinesc 26 de ani de la înființarea Universității Valahia, iar momentul trebuie marcat cu însemnătate.

Universitatea a dat pulsul acestui municipiu și acestui județ în ultimul sfert de secol. Comunitatea academică de aici a creat premisele unei schimbări de mentalitate, unui curent de performanță în educația universitară. Conceptul de dezvoltare pe termen lung nu mai poate fi imaginat în afara Universității.

Mă bucur, în acest context, că am putut fi unul dintre aceia care au sprijinit concret dezvoltarea, aici, la Târgoviște, a uneia dintre cele mai moderne infrastructuri educaționale de nivel universitar din România. Proiectele implementate în Campus (singurul contruit de la zero după 1990) au transformat zona și au făcut posibilă cercetarea la nivelul cel mai înalt. Efortul nu se oprește aici și avem, mai departe, ca obiective, să finanțăm toate acele investiții din campus care au rămas la nivel de ziduri începute, completând acest centru universitar unic.

Momentul aniversar de astăzi înseamnă și aducerea aminte a celor care au pus energie și au contribuit la parcursul Universității, de la înființare și până astăzi, oerindu-i tot ce au avut mai bun de oferit. Unii nu mai sunt printre noi, dar numele lor vor rămâne în spiritul universitar de la Târgoviște.

Mai adaug ceva: recunoștința față de pregătirea și standardul înalt pe care-l oferă „Valahia”. O spun cu responsabilitatea unuia care știe despre ce vorbește: avem o resursă umană de foarte bună calitate, corp profesoral și studenți. Asigurându-ne că știm să adaptăm oferta educațională pentru ceea ce realitatea ne provoacă în ziua de astăzi, vom asigura acoperirea domeniilor care au nevoie de oameni bine pregătiți, specialiști. Iar din acest punct de vedere, Universitatea este un atu foarte important în atragerea de investitori.

La mulți ani și să aveți parte de performanță în continuare!

Liderul PSD Dâmbovița, senatorul Adrian Țuțuianu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*