July 31, 2021

EUROSTAT: Peste o treime din gospodăriile din România au copii în întreţinere

Datele Eurostat publicate cu ocazia sărbătoririi la 1 iunie a Zilei Internaționale a copilului, dar și a Zilei mondiale a părinţilor, arată că peste o treime din gospodăriile din România au copii în întreținere. Tototdată, în Croația și în România se înregistrează procentul cel mai scăzut de copii care fac parte din familii monoparentale, arată datele oficiale.

Din totalul de 220 de milioane de gospodării din Uniunea Europeană, anul trecut aproape o treime (65,4 milioane) au copii, cel mai ridicat procent fiind în Irlanda (40%), Cipru şi Polonia (ambele cu 37%), Slovacia (36%), Portugalia şi România (ambele cu 35%), iar cel mai scăzut procent era în Germania şi Finlanda (ambele cu 22%), Bulgaria (25%), Austria (26%) şi Suedia (27%).
La nivelul UE, aproape jumătate din totalul gospodăriilor cu copii (47%, sau 31 de milioane de gospodării) aveau doar un copil, în timp ce 40% (26 de milioane) aveau doi copii, iar 13% (8,5 milioane) aveau trei sau mai mulţi copii.

Cel mai ridicat procent de gospodării cu trei sau mai mulţi copii se înregistra anul trecut în Irlanda (26%), Belgia şi Finlanda (ambele cu 19%), Franţa (18%) şi Marea Britanie (17%). La polul opus, mai puţin de 10% din gospodăriile cu copii aveau cel puţin trei copii erau în Bulgaria (5%), Portugalia (6%), Spania şi Italia (ambele cu 8%).

Cu aproximativ una din trei gospodării alcătuite din familii monoparentale, Danemarca (30%) avea în 2017 cel mai ridicat procent de gospodării în care adulţii cresc singuri copii. Danemarca este urmată de Lituania (26%), Suedia (24%), Marea Britanie (22%), Estonia (21%) şi Letonia (20%). În contrast, cel mai redus procent de părinţi singuri cu copii s-a înregistrat anul trecut în Croaţia (6% din toate gospodăriile cu copii în întreţinere), România (7%), Grecia, Finlanda şi Slovacia (toate cu 8%).

sursa:caleaeuropeana.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*