August 4, 2021

Deputatul PSD, Claudia Gilia: “Târgoviște, 7 zile, Capitala Teatrului Internațional!”

Timp de 7 zile – Târgoviște este CAPITALA TEATRULUI INTERNAȚIONAL.
Am răspuns prezent la invitația Teatrului “Tony Bulandra” unde a început BABEL – Festivalul Artelor Spectacolului Târgoviște.
Anul acesta, Festivalul își va da ”examenul de capacitate”, deoarece este la ediția cu numărul VIII! Când spui ”teatru” în Târgoviște, te gândești la acest minunat festival internațional. Mă bucură faptul că anul acesta sunt 22 de țări care vor participa cu zeci de actori, regizori și sute de spectatori fericiți că-i vor vedea pe o scenă atât de minunată.
Vom asista la o săptămână de suflet pentru orice iubitor de artă și frumos. Cu fiecare spectacol vizionat, oamenii se ridică spre noi înălțimi, spre tot ce este mai bun și mai sublim pe acest pământ.
Teatrul a devenit sinonim cu speranța și cunoașterea omului, așa cum nicio altă artă nu-l poate reprezenta. Omul și viața capătă în acest act artistic ceva din puritatea unui nou-născut și misterul ascuns de cerul cu stele. La teatru, alături de actori și lumini, ne (re)amintim de sensul vieții și ne bucurăm de adevăruri simple, care ne sunt spuse cu multă artă și, pe alocuri, fără milă sau ocolișuri.
Astfel, la Târgoviște, lumea a devenit una a magiei.
Dacă e să-l credem pe Hamlet, “Teatrul arată mai bine decât frumusețea și mizeria acestei lumi. Teatrul este oglinda noastră”.
Îi îndemn pe toți cetățenii orașului, dar și pe oaspeții acestuia, să vină la cel mai minunat festival din această perioadă pentru a cunoaște tainele nerostite ale literaturii internaționale. Aici vor întâlni actori care vor da glas unor opere atât de diferite și atât de îndrăgite de cei care iubesc lumea teatrului.
Aici vor putea întâlni oameni pasionați de teatru. Vor descoperi pasiunea și puterea celor care zi de zi își petrec viața pe o scenă pentru noi. Până la urmă, să nu uităm că Shakespeare spunea că “lumea-ntreagă e o scenă, iar noi toți suntem simpli actori”.
Felicitări organizatorilor, actorilor, regizorilor și tuturor celor care au susținut acest minunat festival. La mai mult și la mai mare!

Deputatul PSD, Claudia Gilia

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*