August 4, 2021

ISU Basarab I Dâmbovița! Pompierii dâmbovițeni, la Concursul Național “Cel mai puternic pompier”

În perioada 07 – 08.06.2018, s-a desfășurat etapa națională a competiției “Cel Mai Puternic Pompier”, în Piața Toboșarului – Latura de Nord a Cetății Alba Carolina din municipiul Alba Iulia.

Pompierii dâmbovițeni care ne-au reprezentat la această competiție sunt:

– Grupa de vârstă de peste 35 de ani:

– plutonier major Vîlcu Aurel de la Detașamentul de pompieri Târgoviște

– plutonier major Puiu Gabriel de la Detașamentul de pompieri Târgoviște

– plutonier adjutant Paraschiv Ionel de la Detașamentul de pompieri Găești

– Grupa de vârstă de până la 35 de ani

– plutonier Ioniță Marian de la Detașamentul de pompieri Găești

– plutonier major Topolică Constantin de la Detașamentul de pompieri Titu

Probele de concurs au fost adaptate după cele ale concursurilor sportive internaţionale ale pompierilor organizate la Jocurile Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor.

Concurenţii au avut de susţinut două probe practice: cu aparat de respirat și fără aparat de respirat. Concurenţii au participat la competiţie, individual.

La concurs, au participat peste 80 de pompieri militari din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență din România.

La finalul competiției pompierii dâmbovițeni s-au clasat pe locurile 5 (plutonier major Puiu Gabriel), 6 (plutonier major Vîlcu Aurel) și 21 (plutonier adjutant Paraschiv Ionel) la grupa de vâstă de peste 35 de ani din 33 de concurenți, iar la grupa de vârstă de până la 35 de ani s-au clasat pe locurile 30 (plutonier Ioniță Marian) și 31 (plutonier major Topolică Constantin) din 51 de concurenți

Eforturile depuse de concurenţi au fost răsplătite cu premii și au constat în cupe, medalii, diplome, bani și accesorii pentru pompieri.

Acest concurs a avut ca obiective: dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, evaluarea nivelului de pregătire a capacităţii de intervenţie a serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă şi popularizarea, în rândul cetăţenilor, a unor aspecte din activităţile desfăşurate de pompierii militari.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*