July 31, 2021

Visul frumos s-a spulberat! Chindia ratează promovarea dupa 3 din 3 penalty -uri ratate!

De peste 2 decenii tot speram, speram să depășim obstacolul promovării și să revenim în primul eșalon fotbalistic al țării, acolo unde regretatul Tică Gheorghe ori Ionel Pitaru au scris istorie, iar Micul Ajax și-a subordonat adversarii, indiferent de (re) nume! Degeaba! Irosim ani de muncă titanică, nădejdi și valori neșlefuite încă și dăm cu piciorul ( de 3 ori !) anapoda, la doar 11 m distanța de o linie care pare de netrecut. Și prăbușim toate speranțele unui oraș întreg și al unui județ ce vibrează când simte fotbalul sub Turn.

Cu Voluntari – i lui Adi Mutu, Chindia doar a părut că vrea și poate, autodețonându-se la loviturile de departajare, îndelung exersate, zice-se, fără doar o singură eroare, la antrenamente. Or fi penalty – urile o loterie, dar chiar să nu reușești să rupi plasa măcar o singură dată din 3 încercări ?! Și uite – așa, s-a mai dus pe apa Sâmbetei o oportunitate uriașă de a – i întâlni pe Granzi pe Eugen Popescu, la anul, cel puțin, fiind aproape imposibil, motivat de ce grupări de calibru vor forma eșalonul secund.

Nu căutăm vinovați nicidecum, dar mâhnirea e prea mare pentru a nu o exterioză în termeni pașnici, nicidecum războinici, așa cum ar fi trebuit să fie târgoviștenii pe teren.

Tribunele au fost admirabile, galeria Chindiei – fantastică, cei peste 7000 de suporteri dâmbovițeni încurajându – i nonstop pe favoriți și alte câteva sute pe platoul din fața Prefecturii, în Piața Tricolorului, alături de primarul Târgoviștei, Daniel Cristian Stan, și de fostul viceprimar, Cosmin Bozieru.

În tribune, s-a aflat și toată conducerea Consiliului Județean Dâmbovița (fosta și actuală), dar și nenumărați primari și parlamentari, dezamăgiți crunt de deznodământ. Ca și toate miile de suflete deznădăjduite, ce înjurau de mama focului la ieșirea de pe stadion.

Fără îndoială, omul meciului a fost Denis Ciobtariu, fiul fostului internațional Liviu Ciobotariu, împrumutat de Dinamo la gruparea de sub Turn, autorul unicei reușite a Chindiei, în minutul 67, și de netrecut în faza defensivă. Cât despre oaspeți, cu excepția “transversalei” din minutul 1 și ocazia lui Marinescu din prelungiri, n-au arătat mare lucru, neonorându-și statutul de favoriți în dispută pentru Liga 1.

Așa încât….ne-am bătut singuri, prieteni! Păcat!

Chindia : Aioani – Martac, Vătavu, Ciobotariu, Dumitrașcu (min.77 – Pencea) – L Mihai (min. 95 -A. Nisipeanu), Neguț, Rogoveanu, Cr Stoica (min.65 – C. Dinu) – D. Florea, Cr. Cherchez (cpt). Antrenori : Nicu Croitoru, Sică Bardeș și George Păsărică.

FC Voluntari : M. Mînca – M. Leasa, Balaur, R. Horj, B. Bucurica – A. Răuta, D. Novac, M. Căpățâna (min.118 – Fl. Cernat), L. Marinescu (cpt) – D. Benzar (min. 59 – Ivanovici), A. Bălan (min. 70 – Voicu). Antrenori : Adrian Mutu, Victor Naicu și Daniel Florea.

A înscris : Denis Ciobotariu (min. 67)

Au înscris din penalty -uri : Florin Cernat, Lucian Marinescu și Leasă.

Au ratat la penalty – uri :Cristian Cherchez, Alin Pencea, Cristian Neguț / Alexandru Răuță.

Cartonașe galbene : Liviu Mihai / M. Mica, I. Balauru, R. Horj, B.Bucurica, A. Răuță și D. Benzar.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*