August 4, 2021

Victor Negrescu la Bruxelles: ‘Cât timp vom avea președinția UE, ne-am propus să fim un factor de coeziune’

Victor Negrescu
Ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu, a evocat la Bruxelles liniile de abordare a Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, subliniind că ţara noastră îşi propune să devină un factor de coeziune la nivelul UE, informează MAE, citat de Agerpres.

Negrescu s-a întâlnit marţi, în cea de-a doua parte a vizitei de lucru pe care a efectuat-o la Bruxelles, cu vicepreşedintele Comisiei Europene, comisarul european pentru uniunea energiei, Maros Sefcovic, şi cu comisarul european pentru concurenţă, Margrethe Vestager.

Potrivit unui comunicat transmis de MAE, în convorbirile avute, ministrul delegat a reiterat eforturile depuse de Guvernul României în cadrul procesului de pregătire şi a evocat liniile de abordare a Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, sub aspectul obiectivului de a pune cetăţeanul în centrul procesului decizional european.

În cadrul întâlnirii cu Maros Sefcovic, cei doi oficiali au avut un schimb de opinii privind dosarele de actualitate la nivelul Uniunii Europene în materie de energie.

“Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene va continua demersurile preşedinţiilor anterioare şi are în vedere tematici prioritare în domeniul energiei, respectiv viitorul implementării Uniunii Energiei şi dezvoltarea infrastructurii energetice europene. Vom acţiona, pe durata celor şase luni de mandat, în calitate de mediator imparţial şi ne propunem să devenim un factor de coeziune la nivelul Uniunii Europene”, a subliniat Victor Negrescu.
sursa stiripesurse.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*