August 4, 2021

Târgoviștea Poartă Ie! Eveniment cultural în Parcul Chindia în organizarea Centrului Județean de Cultură Dâmbovița

Evenimentul cultural ,,Târgoviștea poartă ie’’ organizat de Consiliul Județean Dâmbovița, prin Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, le va oferi anul acesta dâmboviţenilor prilejul de a se bucura de o expoziție de artă populară, momente artistice susținute de către elevii școlii Populare de Arte ,,Octav Enigărescu’’ și ateliere de coronițe, unde vom împleti cununi de flori, din spice de grâu. Întreg evenimentul se va desfăşura pe data de 24 iunie 2018, începând cu ora 17.00, în Parcul Chindia, lângă Moara de lemn.

Ziua Universală a Iei este sărbătorită în fiecare an în data de 24 iunie, pentru a promova cămașa din pânză cu broderii impresionante, care amintește de lada cu zestre a bunicii. Bluza tradițională românească este celebrată de români odată cu Sânzienele și cu Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul.

Evenimentul promovează folclorul, ca latură importantă a sufletului românesc, o incursiune în satul de altădată şi o întoarcere la valorile străbune; IA fiind elementul central, dovada clară a folclorului românesc. Vom afla povestea iei: cum se cosea, când erau momentele cele mai importante pentru realizarea ei, cromatică, simboluri și multe lucuri neștiute încă.

Eveniment cu cod vestimentar: poartă o ie!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*