September 23, 2021

Liderul PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu: “Propunerea mea este să înființăm un Liceu Militar la Târgoviște!”

Vizita ministrului Apărării Naționale, Mihai Fifor, în județul Dâmbovița

Pentru că suntem oameni serioși, pentru că știm ce obiective avem și care ne sunt sarcinile, vă sintetizez rezultatele unei vizite extrem de eficiente:

Centrul de mentenanță de la Teiș. V-am vorbit și în postarea anterioară pe subiect; va fi un centru etalon la nivelul întregii Armate Române;
2. Înființarea unui liceu militar cu profil tehnic la Târgoviște. A fost propunerea mea, iar ministrul a acceptat-o pe loc, cu toată deschiderea. Unitatea de învățământ ar veni în întâmpinarea unei probleme reale: nevoia acută de personal calificat în industria de apărare.
3. Modernizarea Policlinicii Militare din Târgoviște (spații și aparatură). Luni, maiorul responsabil de această unitate va prezenta la minister o listă cu nevoile imediate.
4. Preluarea de către Consiliul Județean Dâmbovița a clădirii Cercului Militar din Târgoviște (Casa Armatei), fapt care va da posibilitatea unei investiții serioase în reabilitare și modernizare. Urmează să demarăm procedurile.
5. Preluarea la Primăria Târgoviște a terenului de 19 ha din str. I.E. Florescu , cu relocarea unității militare din zonă la Teiș.
6. Spitalul de la Mănăstirea Dealu. Am pus pe masă mai multe posibilități în care putem face acolo ceva concret. Rămâne în picioare proiectul Centrului de tratament pentru militarii întorși din teatrele de operații. Este o discuție laborioasă și, în următoarele 2 săptămâni, vom ști exact ce variantă abordăm.
7. Organizarea, în parteneriat cu CJD și Muzeul Național Militar, a unui Muzeu al Tradițiilor Militare în municipiul Târgoviște.
8. Comenzi din partea MApN pentru societățile comerciale cu capital de stat din industria de apărare: UM Moreni, UM Mija și UM Dragomirești.
9. Foarte important: dezvoltarea, la Moreni, a celui mai important proiect militar de cercetare-dezvoltare românesc, transportorul amfibiu blindat Agilis, în cooperare cu partenerii germani de la Rheinmetall. Este un proiect aprobat deja de Parlament,iar în două săptămâni va fi prezentat în Guvern un proiect de hotărâre pentru implementare. În perspectiva anului 2020, la Moreni va începe producția celui mai avansat transportor blindat flotabil din Uniunea Europeană!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*