August 4, 2021

Story Telling și Fotografie! Atelier de lucru pentru copii, în organizarea FONPC și DGASPC Dâmbovița

Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copii (FONPC) a organizat în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița (DGASPC Dâmbovița) și Asociația Provita Târgoviște 2003, în perioada 26-27 iunie 2018, atelierul de lucru pentru copii “Story telling și fotografie“.

Activitatea face parte din acțiunile derulate în cadrul proiectului “Festivalul Drepturilor Copilului”, realizat cu sprijinul PROFI România și Fundația United Wei România, în cadrul campaniei “Te costă 0,00 lei să ajuți un copil”.

Județul Dâmbovița a găzduit unul din cele 6 ateliere de lucru, la care au participat 25 persoane, copii și tineri beneficiari de măsură de protecție specială, voluntari, specialiști și responsabili din partea DGASPC Dâmbovița și FONPC. Activitatea a fost moderată de o echipă pluridisciplinară formată din jurnalist Diana Marcu, persoană specializată în scriere creativă/story telling, regizor de film Laurențiu Calomfirescu și Gabriela Udrea, reprezentant FONPC, care au lucrat cu copiii/tinerii pentru a putea crea o poveste/sau mai multe povești. Subiectele abordate au fost: drepturile copilului în contextul experienței personale, educație, sănătate, violența în familie și în școli, participarea copiilor și a tinerilor la decizii, prevenirea fenomenului de bullying și protecția copiilor în mediul online. Echipa de specialiști a ajutat copiii/tinerii să-și spună povestea într-un mod care să le ofere protecție, iar ulterior, cu sprijinul regizorului, va fi realizat un film de scurt metraj, sau poveștile vor fi ilustrate în desen sau fotografie.

Copiii au fost încurajați să lucreze la poveștile lor până pe 30 septembire 2018, iar apoi vor transmite către FONPC materialele lucrate, urmând a fi asamblate, împreună cu poveștile din alte județe, într-un film. Acesta va fi prezentat la Forumul Tinerilor și la Gala Drepturilor Copilului, în luna noiembire 2018.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*