August 4, 2021

Liderul ALDE Dâmbovița, Ionel Petre: “ALDE oferă soluții pentru tinerii care se pierd pe drumul școlii!”

Salut inițiativa colegului nostru Stelian Fedorca, consilier de stat, din partea ALDE, în urma căreia în cadrul ședinței de guvern de joi, 28 iunie, a fost adoptată ordonanța de urgență prin care este înființată Autoritatea Națională pentru Formare Profesională Iniţială în Sistem Dual.

Autoritatea va asigura funcționarea eficientă a parteneriatului dintre agenții economici, administrația publică locală și școală, pentru formarea profesională inițială în sistem dual. Acest sistem aduce beneficii în primul rând pentru tinerii absolvenți de clasa a VIII-a, până în 23 de ani, care își doresc să devină muncitori calificați, precum și pentru agenții economici care au nevoie de forță de muncă bine pregătită și sunt dispuși să se implice activ în formarea ei în companiile pe care le dețin.

Din punctul meu de vedere înființarea școlilor de meserii unde tinerii sunt instruiţi în întreprinderi pe diverse meserii sau efectuează perioade de practică reprezintă un factor cheie pentru succesul economiei.

Îmbinarea teoriei cu practica o consider exemplară, deoarece legătura strânsă între economie şi procesul de instruire va aduce întotdeauna un plus în dezvoltarea economică sustenabilă și predictibilă, prin creşterea numărului de muncitori calificaţi în meserii bine plătite pe piața muncii.

Voi aprecia întotdeauna tinerii care își doresc depășirea condiției prin educație și sunt conștienți că numai prin însușirea cu seriozitate a cunoştinţelor din școală vor deprinde abilităţi specifice meseriei pentru a putea fi buni profesioniști.

Liderul ALDE Dâmbovița, Ionel Petre

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*