July 31, 2021

Poliția Dâmbovița! Razie a polițiștilor de la Rutieră! Sute de amenzi și 53 de permise de conducere reținute

3 infracțiuni constatate, peste 300 de sancțiuni aplicate, 53 de permise de conducere reținute și 10 certificate de înmatriculare retrase sunt câteva dintre rezultatele obținute de polițiști în urma unei razii organizate .

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier și cei de la formațiunile de profil din teritoriu au desfășurat o razie în județul Dâmbovița, pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea gradului de siguranță a cetățenilor.

Astfel, polițiștii au constatat 3 infracțiuni la regimul rutier și au aplicat 362 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare se ridică la 107.235 lei.

Din totalul amenzilor, 112 au fost pentru viteză excesivă, 79 pentru neportul centurii de siguranță, 39 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 18 pentru opriri neregulamentare, 20 pentru defecțiunile tehnice constatate la autovehicule și 16 pentru abaterile comise de pietoni și bicicliști.

De asemenea, 13 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea legislației privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora și 3 pentru încălcarea prevederilor Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.

Alte 5 amenzi au fost pentru încălcarea prevederilor H.G. 69/2012 privind transporturile rutiere și 4 la H.G. 1373/2008 privind reglementarea furnizării și transportului rutier de bunuri divizibile pe drumurile publice din România.

Totodată, polițiștii au reținut 53 de permise de conducere și au retras 10 certificate de înmatriculare și 5 seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

foto youtube.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*