September 23, 2021

Poliția Dâmbovița! Vacanță în Siguranță! Continuă lecțiile de educație rutieră

Structura de prevenire a criminalității și polițiștii Serviciului Rutier au ținut lecții de educație rutieră la Complexul Muzeal Curtea Domnească, în cadrul Campaniei „Vacanță în siguranță”.

La activități au participat copii, cadre didactice și specialiști de la Biblioteca Județeană I. H. Rădulescu din Târgoviște, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Dâmbovița, Centrul de voluntariat Crucea Roşie Dâmbovița, Organizația Salvați Copiii și Hera Kids Afterschool.

Polițiștii le-au prezentat copiilor regulile de circulație, semnificația indicatoarelor și a marcajelor rutiere și au discutat despre principalele cauze generatoare de accidente, elevii înțelegând necesitatea și importanța respectării normelor rutiere.

Reprezentanții Crucii Roşii au simulat o intervenție în cazul unui eveniment rutier, prin care cei mici au observat tehnicile efectuării unui masaj cardio-respirator și au avut șansa de a pune în practică cele învățate, sub atenta îndrumare a paramedicilor și voluntarilor.

Un reprezentant al Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Dambovita a răspuns întrebarilor copiilor, care au fost interesați să afle care sunt consecințele consumului de tutun și alcool, în special la vârsta preadolescenței.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*