August 4, 2021

Expoziție de ornamente din scrierile brâncovenești la Palatul Brâncovenesc Potlogi – Dâmbovița

Asociația DAR DEVELOPMENT anunță deschiderea Expoziției „Ornamente în scrierile brâncovenești”, care va putea fi vizitată în perioada 28.07.2018-27.08.2018, la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, jud. Dâmbovița.

Expoziția cuprinde detalii din documente de cancelarie și tipărituri brâncovenești și face parte din proiectul „Moștenirea Culturală a Epocii Brâncovenești – Brâncoveanu 330- Scrierile Epocii Brâncovenești, co-finanțat de Consiliul Județean Dâmbovița, prin Centrul Județean de Cultură Dâmbovița.

Prin proiectul al cărui eveniment principal va fi conferința Moștenirea Culturală a Epocii Brâncovenești aflată la cea de a treia editie care va avea loc în octombrie, dorim să marcăm cei 330 de ani de la urcarea lui Vodă Constantin Brâncoveanu pe tronul Valahiei și apariția primei Biblii în limba română și nu în ultimul rând, cei 320 de ani de la finalizarea construcției Palatului de la Potlogi.

Partenerii Asociației DAR DEVELOPMENT în acest proiect sunt Arhivele Naționale ale României, Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească Târgoviște”, Museikon- Muzeul Icoanei și Cărții Vechi din cadrul Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia și Primăria Comunei Potlogi.

Expoziția, al cărei concept a fost realizat de dna. Alexandra Brutaru, Președinte al Asociației DAR DEVELOPMENT, valorifică într-un mod inedit materialul documentar din Arhivele Naționale ale României selectat cu ajutorul dlui.dr. Claudiu Victor Turcitu, Șef al Serviciului Arhivă Medievală la care se adaugă contribuția muzeelor partenere: Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească Târgoviște” și Museikon Alba Iulia, care dețin valoroase colecții de carte.

Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi vă așteaptă în această vară, pe aceste meleaguri încărcate de pace și aducere aminte, loc de popas al Voievodului Constantin Brîncoveanu în drumul dintre București și Târgoviște.

Persoana de contact:Alexandra Corina Brutaru- Președinte

Tel- 0724.200.094, email- alexandra.brutaru@dardevelopment.ro

DAR DEVELOPMENT Association

www.darassociation.org

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*