August 4, 2021

Deputatul PSD, Oana Vlăducă: “România a înregistrat cea mai mare creștere economică din UE!”

În trimestrul al doilea din 2018, România a înregistrat cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană (1,4%) comparativ cu trimestrul anterior, arată un raport publicat marți de Eurostat – Biroul de Statistică al Uniunii Europene.

De altfel, la nivelul primului semestru al anului 2018, Guvernul PSD-ALDE a realizat o creștere economică de 4,2%, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Sunt date obiective și verificabile, date pe care nicio minciună de-a propagandei nu le va putea schimba.

După România, ţările cu cele mai mari creşteri economice din trimestrul II 2018, faţă de trimestrul anterior au fost Slovacia şi Suedia (ambele cu 1%), Ungaria şi Polonia (ambele cu 0,9%), urmate de Bulgaria, Cipru şi Letonia (toate 0,8%).

De asemenea, Eurostat precizează că PIB-ul ajustat sezonier a crescut cu 0,4% atât în zona euro (EA19), cât şi în UE28, în cursul celui de-al doilea trimestru al anului 2018, comparativ cu trimestrul anterior. Comparativ cu acelaşi trimestru al anului precedent, PIB-ul ajustat sezonier a crescut cu 2,2%, atât în zona euro, cât şi UE28 în al doilea trimestru al anului 2018, după o creştere de 2,5% şi una de 2,4%, în trimestrul precedent.

Deputat Oana Vlăducă- Vicepreședinte PSD Dâmbovița

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*