July 31, 2021

Polița Dâmbovița! Sfaturi utile pentru cumpărături sigure în mediul online

Pentru cumpărături sigure în mediul online, polițiștii vin în sprijinul cetățenilor cu o serie de sfaturi utile

Verificați întotdeauna magazinul online de la care cumpărați. Nu vă lăsați păcăliți de prețurile cu mult mai mici față de magazinele concurente, iar dacă v-a fost compromis cardul, blocați-l imediat și cereți înlocuirea lui.

Verificați rating-ul vânzătorilor pe site-urile de comerț online.

Introduceți adresa site-ului pe care intenționați să efectuați plata și nu dați click pe link-uri primite pe mail. În unele situații, aceste link-uri vă pot direcționa către site-uri false, care imită perfect site-urile comercianților.

În cazul plății cu cardul, vă rugăm să vă asigurați că transferul informațiilor se realizează în mod securizat.

Verificați existența simbolului de tip lacăt în bara URL și folosiți un protocol HTTPS sau SSL atunci când navigați pe internet.

Înainte de a introduce datele cardului bancar, asigurați-vă că site-ul este securizat: în stânga sus va apărea un lacățel care va indica faptul că respectivul site este securizat, iar adresa site-ului va incepe cu HTTPS.

Este important să dețineți un sistem de operare actualizat și un antivirus, de asemenea actualizat, iar firewall-ul să fie activat. Există programe informatice care pot înregistra caracterele tastate, astfel datele cardului bancar precum și alte date de identificare sau autentificare pot ajunge în posesia unor persoane neautorizate.

Mulți comercianți online vă vor solicita să stocheze informațiile dumneavoastră de plată. Gândiți-vă de două ori înainte să luați o decizie și fiți siguri că ați înțeles riscurile pe care le implică.

Păstrați întotdeauna documentele referitoare la plățile pe care le-ați efectuat online. Acestea pot fi folosite pentru stabilirea termenilor și condițiilor vânzării sau pentru a face dovada că ați plătit pentru acele bunuri.

În cazul achizițiilor online de la alte persoane, nu trimiteți banii în avans. Dacă este posibil, folosiți un serviciu cu plata ramburs.

Evitați să faceți cumpărături pe site-uri care nu folosesc un serviciu de tip full authentification (Verified by Visa / MasterCard Secure Code)

Nu trimiteți datele cardului prin e-mailuri necriptate. Unii comercianți online din afara Europei pot cere să le trimieți prin fax copii ale cardului și pașaportului, drept garanție. Nu dați curs unei astfel de solicitări!

foto bancherul.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*