September 23, 2021

Consultare cetățenească la Muzeul de Istorie! Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, vine la Târgoviște

Ministerul Afacerilor Externe, prin ministrul delegat pentru Afaceri Europene, și Institutul European din România au lansat pe 9 mai 2018 o serie de „Consultări cetățenești pentru viitorul Uniunii Europene“. Evenimentele au ca scop dezbaterea viitoarelor linii prioritare ale proiectului comunitar și se înscriu într-un cadru lansat la nivel european, asumat de statele membre. Rezultatele acestei inițiative vor fi raportate și discutate în perspectiva Summitului de la Sibiu privind viitorul Europei, reuniune care va avea loc pe 9 mai 2019, pe durata Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Astfel, ciclul de „Consultări cetățenești pentru viitorul Uniunii Europene“ constituie cadrul democratic pentru a dezbate cele mai importante teme la nivel european, atât cele care privesc direct România și pe cetățenii săi, cât și cele relevante pentru viitorul Uniunii Europene. Această serie de evenimente reprezintă un prilej de evidențiere a deschiderii instituționale către dialogul cu cetățenii, cu atât mai importantă în contextul procesului de pregătire a mandatului și temelor de interes ale României pentru Președinția Consiliului Uniunii Europene din primul semestru al anului viitor. Consultările întăresc și sentimentul de apartenență la construcția europeană, vizând totodată creșterea gradului de participare la procesele care vor stabili viitorul Europei.

Până în acest moment au fost organizate consultări la București, Arad, Constanța, Panciu Fălticeni, Craiova și Negrești-Oaș. Evenimentele vor continua, în perioada august – septembrie 2018, în diferite localități din principalele regiuni istorice ale României, iar concluziile vor fi prezentate la București, în luna octombrie a acestui an.

Având în vedere importanța acestor procese, vă invităm să participați și să susțineți o intervenție sau să desemnați un reprezentant în acest sens la următorul eveniment de consultare cetățenească – miercuri, 29 august, ora 17, la Muzeul de Istorie din Târgoviște.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*