September 23, 2021

Comisia Europeană propune renunțarea la trecerea la ora de iarnă după ce peste 3,8 milioane de europeni au cerut acest lucru în cel mai mare sondaj online din istoria UE

Comisia Europeană propune renunţarea la practica trecerii de la ora de vară la ora de iarnă, în urma unei consultări la care au participat 4,6 de cetăţeni europeni și care au votat în proporție de 84% ca Europa să nu mai schimbe ora.

“Oamenii doresc acest lucru şi o vom face“, a spus președintele Jean-Claude Juncker într-un interviu acordat postului german de televiziune ZDF.
“Acest lucru va fi decis astăzi” în cadrul executivului european, a spus Juncker, adăugând că ideea este să se rămână permanent la ora de vară.

Ulterior, într-un comunicat remis CaleaEuropeana.ro, executivul european arată, în rezultatele preliminare ale consultării online, că 84 % dintre respondenți sunt în favoarea renunțării la schimbarea orei de două ori pe an.

Aceeași preferință a fost înregistrată și în rândul respondenților din România, care au optat pentru renunțare în proporție de 78%.

Președintele Comisiei Europene a pus chestiunea orei de vară pe agenda politică în spiritul angajamentului său de a interveni amplu în probleme ample, lăsând statele membre să ia decizii în problemele pentru care nivelul lor de intervenție este cel mai adecvat. Consultarea publică referitoare la sistemele de schimbare a orei a fost organizată de Comisia Europeană ca parte a evaluării pe care o desfășoară în privința actualului sistem de schimbare a orei în Europa. De asemenea, consultarea a urmat adoptării de către Parlamentul European a unei rezoluții în februarie 2018, precum și solicitărilor statelor membre.

sursa caleaeuropeana.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*