September 23, 2021

Poliția Dâmbovița! Campanie de prevenire a furturilor din autovehicule

Polițiștii din Dâmbovița au organizat o campanie de prevenire a furturilor din autovehicule. Activitatea s-a desfășurat pe raza municipiului Târgoviște

Structura de prevenire a criminalității și polițiștii de proximitate de la Poliția Municipiului Târgoviște au organizat o campanie de conştientizare şi responsabilizare a posesorilor de autoturisme, pentru prevenirea furturilor din autovehicule.

Pornind de la premisa că există situaţii care pot favoriza producerea unei infracţiuni şi că, printr-o conduită preventivă, se poate reduce considerabil gradul de victimizare, poliţiştii au stat de vorbă cu cetățenii, le-au prezentat sfaturi utile și le-au înmânat materiale cu recomandări.

Sfaturi utile ale polițiștilor:

Eliminaţi pe cât posibil tentaţia! Nu lăsaţi în autoturism bunuri de valoare (genţi, serviete, portofele, telefoane mobile, sisteme de navigaţie etc.), care să-i atragă pe hoţi.

Dacă aparatura electronică cu care este dotat autoturismul dumneavoastră este prevăzută cu faţă detaşabilă, vă recomandăm ca aceasta să fie luată pe timpul nopţii.

Portierele autoturismului trebuie încuiate, chiar dacă lipsiți doar pentru câteva secunde, iar actele nu trebuie lăsate în maşină. Închideți complet toate geamurile.

Instalaţi un sistem de alarmă pe autoturism. Vă este folositor şi împotriva furtului autoturismului.

Schimbaţi imediat sistemele de siguranţă ale autoturismului dacă aţi pierdut sau v-au fost sustrase cheile.

În situația în care autoturismul dumneavoastră a fost spart, anunțați de îndată Poliția! Nu atingeți autoturismul, pentru a nu distruge eventuale probe ce-i pot conduce pe polițiști către autor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*