May 31, 2020

Victor Negrescu: ‘Discuțiile privind viitorul buget european sunt importante pentru dezbaterea privind viitorul Uniunii Europene’

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a avut marți, 30 octombrie 2018, întrevederi cu președintele Comitetului European al Regiunilor, Karl-Heinz Lambertz, și cu comisarul european pentru Buget și Resurse Umane, Günther Oettinger, aflați în vizită la București.

Discuțiile au vizat dosarele de actualitate la nivelul Uniunii Europene, acestea fiind analizate din perspectiva primului mandat al României la Președinția Consiliului Uniunii Europene, pe care țara noastră îl va exercita în primul semestru din 2019.
Agenda întâlnirii cu Karl-Heinz Lambertz a fost axată pe evoluția procesului de pregătire privind preluarea de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, prezentarea aspectelor de interes pentru țara noastră, din perspectiva cooperării cu Comitetul European al Regiunilor, respectiv pe detalii cu privire la Summitul European al Regiunilor și Orașelor care va avea loc la București în perioada 14 – 15 martie 2019.
În acest context, ministrul delegat a trecut în revistă cei patru piloni tematici care vor sta la baza agendei de lucru a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, care vizează „Europa convergenței: creștere, coeziune, competitivitate, conectivitate“, „Europa siguranței“, „Europa, actor global“ și „Europa valorilor comune“.

„Susținem ferm o Uniune coezivă, bazată pe valorile ei fundamentale și pe adoptarea unei abordări orientate spre cetățean. În eforturile noastre de a construi o Uniune Europeană mai puternică, este important să ne întoarcem la conceptele fundamentale ale construcției europene. Acest proiect este bazat, în primul rând, pe coeziune – între statele membre, între regiuni și între cetățeni. În acest sens, apreciem rolul Comitetului European al Regiunilor în comunicarea punctelor de vedere ale autorităților locale și regionale“, a declarat Victor Negrescu.

surse caleaeuropeana.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*