April 21, 2019

Senatorul PNL, Iancu Caracota, interpelare adresată Ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici

„Un grup de cetăţeni din judeţul Dâmboviţa a constatat că anunţurile publicate pe site-ul ANAF privind valorificarea prin licitaţie a bunurilor sechestrate sunt lacunare şi lipsite de informaţii relevante. Această practică este întâlnită, mai ales, în cazul anunţurilor ce privesc vânzarea autoturismelor, acestea nu conţin date precum: numărul kilometrilor parcursi, starea tehnică ori modelul maşinii.

Ba mai mult, în cazul bunurilor imobile şi al bunurilor mobile corporale cu valoare de evaluare mai mare de 20.000 lei, dispoziţiile Codului de procedură fiscală referitoare la fotografiile care trebuie să însoţească bunurile scoase la licitaţie pe pagina de internet, sunt adesea încălcate ori sunt îndeplinite doar formal, calitatea şi rezoluţia pozelor fiind una extrem de proastă.
Domnule Ministru, strategia practicată de către ANAF privind valorificarea prin licitaţie publică a bunurilor sechestrate este deficitară. În plus, raportul de evaluare a bunurilor sechestrate trebuie să conţină informaţii utile şi fotografii relevante, de înaltă calitate, în vederea maximizării profitului obţinut în urma licitaţiei. O astfel de investiţie în aparatura tehnică pentru realizarea fotografiilor este una mică raportat la beneficiile ulterioare. Totodată, anunțurile pentru valorificarea prin licitaţie a bunurilor sechestrate au nevoie de o promovare adecvată, mai ales în mediul on-line.

Având în vedere cele semnalate anterior, vă solicit să demarați o anchetă privind modul în care este îndeplinită procedura de licitaţie, plecând de la aspectele evidenţiate mai sus. De asemenea, vă solicit să luaţi măsurile necesare în vederea maximizării profitului obţinut în urma licitaţiilor publice.”

Senator Iancu Caracotă – vicepreședinte PNL Dâmbovița

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*