May 26, 2019

Rovana Plumb aproape de PES , aleasă în forumul de conducere a Partidului Socialiştilor Europeni (PESPresidency)

 

Ministrul Fondurilor Europene, deputatul PSD de Dâmbovița, Rovana Plumb – Președintele interimar PSD Dâmbovița, Ciprian Amuza – Președintele PES activists Dâmbovița, Vicepreședinte PES activists România, au reprezentat județul Dâmbovița la Congresul Socialiștilor Europeni.
“Sunt foarte onorată de încrederea colegilor mei, care m-au ales membru în forumul de conducere al Partidului Socialiștilor Europeni (PES Presidency) în cadrul Congresului PES care a avut loc zilele acestea la Lisabona. Apartenența la una dintre cele mai importante familii politice europene îmi dă încredere că România poate fi cu adevărat puternică în Europa.
Ne așteaptă o perioadă cu multe provocări, în special alegerile europene din 2019. Trebuie să le demonstrăm oamenilor că, dincolo de discursuri, avem soluții concrete pentru marile probleme ale prezentului, dar și ale viitorului, precum: protejarea celor care muncesc peste granițe, combaterea extremismului, susținerea dezvoltării unui mediu și a unei alimentații sănătoase, respectarea egalității de gen. Mă angajez că voi promova în continuare o politică social-democrată modernă, conectată la realitățile naționale și europene.
O temă importantă la Congresul PES a fost și preluarea de către România a președinției Consiliului UE de la 1 ianuarie 2019. I-am asigurat pe colegii mei că țara noastră este mai mult decât pregătită pentru a avea un mandat de succes.”
Pe parcursul congresului desfașurat la Lisabona au fost adoptate mai multe rezolutii, in ceea ce priveste adevaratele probleme cu care se confrunta societatea europeana si anume, întărirea institutiilor si structurilor democratice la nivelul tarilor europene și stimularea si incurajarea tinerilor pentru participarea la viața politică europeană, in perspectiva viitoarelor alegeri europarlamentare.
Ministrul Rovana Plumb, a evidentiat ca pentru a fii mai respectati la nivel european trebuie sa avem mai mulți reprezentanti democrat-socialisti in Parlamentul European, reprezentanti care nu si-au uitat reperele si vor pune mai presus de orice drepturile cetațenilor europeni.
La congres au participat numeroși lideri europeni printre care amintim pe, Frans Timmermans prim-vicepreședintele executivului european,Corina Crețu comisar european și Sergei Stanishev reales președintele Partidului Socialiștilor Europeni.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*