September 20, 2020

Dragobetele, Sărbătoarea Iubirii la români, marcată la Școala Gimnazială Raciu

Dragobetele, sărbătoarea iubirii la români a fost marcată de elevii din clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială Raciu coordonați de prof. Ruxanda Mădălina Dragomir și bibl. Cateluța Barbu.

Pe 24 februarie se sărbătorește Ziua lui Dragobete, zeul tinereţii, al veseliei şi al iubirii care are origini străvechi. Dragobete este un personaj preluat de la daci şi transformat ulterior într-un protector al tinerilor şi patron al iubirii. Dragobetele, fiul Dochiei, era zeul dragostei și al bunei dispozitii. Cunoscut și sub numele de Cap de Primăvară, el a fost identificat cu Cupidon, zeul iubirii în mitologia romană și cu Eros, corespondentul acestuia în mitologia greacă.

Cu această ocazie, elevii au urmărit o prezentare PowerPoint despre Dragobete și au aflat informații noi despre tradițiile care se mai păstrează și în prezent, în unele zone din țara noastră. Obiectivul principal al acestui eveniment a fost redescoperirea și promovarea valorilor traditionale și familiarizarea elevilor cu sărbătorile românești. Evenimentul a fost organizat de Școala Gimnazială Raciu în parteneriat cu Biblioteca Comunală Raciu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*