July 29, 2021

Deputatul PSD, Carmen Holban, la reuniunea Audierilor Parlamentare de la ONU, New York

Deputatul PSD, Carmen Holban, face parte din delegația Parlamentului României care participă în aceste zile la a 73-a reuniune a Audierilor Parlamentare de la Organizația Națiunilor Unite, desfășurată la New York sub egida Uniunii Interparlamentare.

Deputat Carmen Holban – Vicepreşedinte PSD Dâmboviţa:

Lucrările s-au derulat sub spectrul multiculturalismului, evidențiindu-se schimbările survenite în lume după înființarea ONU: „Când Națiunile Unite au fost create acum 73 de ani, lumea era un loc foarte diferit. Popoarele invocate în primele cuvinte ale Cartei Națiunilor Unite au fost în mare parte eliminate din arena internațională și s-au bazat aproape în întregime pe guvernele lor să vorbească în numele lor. Multilateralismul se caracteriza printr-o încetinire a dialogului inter-guvernamental departe de ochiul public. De-a lungul deceniilor, odată cu apariția globalizării și a instrumentelor moderne de comunicare, cum ar fi internetul, canalele de știri 24 de ore din 24 și cele sociale, precum și apariția călătoriilor pe distanțe lungi, oamenii pot vorbi unul cu celălalt și pot organiza acțiune transfrontalieră fără frecvență și viteză fără precedent. Drept urmare, instituțiile multilaterale de acțiune și reprezentanții acestora se află sub o examinare mai intensă a opiniei publice pentru acțiunile sau inacțiunile lor, dar și sub presiune mai mare. Există o discrepanță tot mai mare între căile și mijloacele sistemului multilateral și cele ale lumii exterioare, ale căror implicații nu trebuie încă să fie pe deplin înțelese”.

Principalele întrebări lansate în cadrul discuțiilor au fost Care este percepția publicului asupra Națiunilor Unite și a societății multilaterale astăzi? Cum se adaptează instituțiile multilaterale noii ere a modului în care pot contribui parlamentarii la transformarea Națiunilor Unite într-un mod mai relevant în întreaga lume? Ce modalități inovatoare pot fi găsite pentru a face sistemul multilateral să includă mai mult opiniile tuturor oamenilor, inclusiv cei mai vulnerabili și marginalizați?

A fost o întrunire extrem de constructivă, la care au participat reprezentanți ai 61 de țări ale lumii, organizațiilor internaționale, guvernelor, parlamentelor și ONG-urilor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*