July 9, 2020

Indrăgostiţi de Muzica şi Arta Plastică! Origini! Expoziţie de pictură şi concert de muzică clasică, la Muzeul de Istorie Târgovişte

Momente emoționante, de înaltă ținută spirituală, la Muzeul de Istorie din Târgoviște! Muzica clasică și arta plastică și-au dat mâna într-o îmbinare perfectă de magie nețărmurită, întru încântarea asistenței, vrăjită, deopotrivă, de acordurile muzicale și explozia de culoare. Expoziția de pictură intitulată sugestiv Origini a fost precedată de un recital de muzică clasică interpretată magistral (ca de obicei) de către Orchestra Simfonică Muntenia (dirijor – maestrul Daniel Jinga), alături de soprana Silvia Micu, cu creații excepționale din Puccini, Wagner, Beethoven ori din patrimoniul cultural ceh, expoziția de pictură semnată Eliza Matica (a 2-a din cariera profesională promițătoare a pictoriței psihiatru) beneficiind de remarcabila prezentare a criticului de artă dr. Marius Tiţa (directorul Radio România Internațional) și a Iuliei Cândea Daradici, probabil, cel mai valoros artist plastic contemporan, nepoata Marelui Nichita Stănescu.

Concertul de Muzică Clasică s-a derulat sub genericul Îndrăgostiți de Muzică și a fost organizat de către Centrul Județean de Cultură Dâmbovița (director – Ionuț Lăscaie) și Consiliul Județean Dâmbovița, iar printre participanți nu au lipsit pictorul Mihai Șerbănescu, politicienii Ciprian Amuza, Florin Ionete, Cristi Popa și Florin Georgescu, inspectorul școlar general adjunct Cristina Stroe, Mădălin Matica, Iulian Diaconescu și Romică Duțan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*