July 14, 2020

SARM – Minivacanță la Stele! Minitabăra de Astronomie, la Runcu Stone – Dâmbovița

Minivacanță la stele, 2-5 mai, Runcu Stone

Dacă tot a venit primăvara, e vacanță, iar cerul nopții este ideal de observat, Societatea Astronomică Română de Meteori continuă organizarea de evenimente din seria „astronomia de la firul ierbii” și vă invită să petreceți la stele ultimele zile ale vacanței de primăvară.
Minitabăra de astronomie se va desfășura în județul Dâmbovița, la Runcu Stone, un loc ideal de observat cerul, în mijlocul naturii, unde efectele poluării luminoase nu afectează puternic calitatea cerului de noapte.
Pot participa copii și tineri pasionați de astronomie, natură și cunoaștere.
Se vor organiza sesiuni teoretice și practice de învățare a constelațiilor, folosirea hărții cerești, orientarea pe boltă, aflarea punctelor cardinale, mișcarea bolții cerești și a obiectelor cosmice, observarea trecerii Stației Spațiale Internaționale și a sateliților artificiali, observații prin telescop (Soare, planetele Jupiter, Saturn și Venus, roiuri de stele, nebuloase și galaxii). Se vor organiza drumeții pentru observarea florei și faunei foarte bogate din zonă (identificarea plantelor medicinale, a speciilor de arbori, insecte și păsări).
Cost tabără: 450 lei. Se asigură cazare în camere cu 2 și 3 camere cu baie în cameră, masă (3 mese pe zi), transport din Târgoviște la locul de desfășurare și retur, materiale și echipamente specifice.
Locuri disponibile: 24, în ordinea înscrierii
Înscrierea se face prin completarea formularului de participare și achitarea unui avans de minimum 150 lei.
Pot participa și părinți însoțitori care vor achita integral costul taberei.
Infamații
Telefon: 0722 829 034
E-mail: sarm.ro@gmail.com (cu subiectul „vacanta la stele”)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*