July 7, 2020

Intâlnire cu Rovana Plumb și Daniel Cristian Stan! Delegație din Regatul Spaniei, vizită la Primăria Municipiului Târgoviște

Primăria Municipiului Târgoviște a fost gazda unei importante delegații din Regatul Spaniei, delegație condusă de către domnul Emiliano Garcia-Page, Președintele Guvernului Regional din Castilla-La Mancha, însoțit de către doamna Patricia Franco, Ministrul Regional pentru Economie, Întreprinderi și Ocupare-Comunitatea Castilla-la Mancha și de către alți înalți oficiali ai comunității spaniole amintite.

La eveniment ne-am bucurat de participarea doamnei Rovana Plumb, Ministrul Fondurilor Europene, a domnului deputat Corneliu Ștefan, a doamnei deputat Carmen Holban, a doamnei deputat Claudia Gilia, a doamnei subprefect Mureșan Florina, a domnului rector al Universității “Valahia”, Călin Oros, dar și a domnului Sorin Ion, inspector școlar general.

Discuțiile au fost axate pe problematica absorbției de fonduri europene pentru finanțarea investițiilor publice, cu accent pe educație, ca și prioritate strategică a oricărei administrații și pe obiectivul comun declarat al participanților de a dezvolta comunitățile locale prin accesarea masivă a banilor europeni.

De altfel, în cadrul programului european de finanțare anterior, Municipiul Târgoviște s-a situat pe locul 2 pe țară la absorbția de fonduri europene, cu un cuantum de 748 Euro/locuitor, ceea ce ne plasează cu mult în fața unor municipii cu bugete și posibilități mult mai mari (Cluj, Craiova, Sibiu, Timișoara, Iași, Brașov, etc), fiind depășiți numai de Alba-Iulia la acest capitol.

De menționat că, cea mai mare rată de absorbție a fondurilor europene a fost înregistrată în anul 2015, atunci când Municipiul Târgoviște a atras mai mult de jumătate din totalul fondurilor europene ajunse în Târgoviște, calculate de la momentul dobândirii de către România a statutului de țară membră UE.

Studiul a fost realizat de UrbanizeHub, care a lansat “Topul celor mai performanțe oraşe şi administraţii locale din România”.

Referitor la Municipiul Târgoviște, se arată:

” Cheltuielile de capital pentru 2007-2016 au fost de 94 milioane euro, iar absorbţia de fonduri europene în aceeaşi perioadă a fost de €59,5 milioane şi €748 pe cap de locuitor, ceea ce duce oraşul Târgovişte printre fruntaşele oraşelor din România.

Târgovişte nu are avantajul unui buget foarte generos, dar oraşul are o administraţie care în ultimii ani a desfăşurat proiecte pe bandă rulantă şi a înregistrat una din cele mai bune absorbţii de fonduri europene pe cap de locuitor.

Primăria a desfăşurat de asemenea o serie de programe integrate în cartierele comuniste şi şi-au pus mai toată trama stradală la punct”.

Daniel Cristian Stan – Primarul Municipiului Târgoviște

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*