February 27, 2020

Universitatea Valahia Târgoviște! Inaugurarea oficială a Laboratorului Echipamente și Instalații Electrice

Facultatea de Inginerie Electrică, Electronică și Tehnologia Informației, din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște, a organizat în campusul universitar, corpul A, sala 114inaugurarea oficială a laboratorului Echipamente și Instalații Electrice, în varianta dezvoltată prin finanțare privată de către Schneider Electric Româniapromotorul transformării digitale a managementului energiei și al automatizărilor în locuințe, clădiri, centre de date, infrastructură și diferite industrii. Cu această ocazie timp de 90 minute, reprezentanții companiei vor prezenta conceptul de conectivitate Ecostruxure  și sistemul centralizat de monitorizare și control + SCADA, iar reprezentații Universității „Valahia” din Târgoviște – sistemul de distribuție electrică pentru dulapul Prisma.

Inaugurarea vine la capătul a circa 3 ani de colaborare în parteneriat public-privat dintre universitate și compania Schneider Electric România, laboratorul fiind deschis pentru studenți, masteranzi, absolvenți, cercetători, profesori și orice persoană interesată de acest domeniu, reprezentând un exemplu de succes, de implicare în folosul comunității locale sau de profil naționale, din partea unui agent economic.

În laborator se pot efectua lucrări cu echipamente electrice de joasă tensiune (întreruptoare Masterpact, Compact, contactoare) și medie tensiune (întreruptor cu SF6). Toate aceste echipamente se află în tablouri de distribuție, fiind vorba aici de tablouri electrice Prisma. Acestea au rolul de a grupa aparatele, de a informa utilizatorul asupra stării aparatelor și a instalației și de a proteja utilizatorul împotriva atingerii directe (contact direct și indirect). Instalația prezentată poate fi utilizată pentru alimentarea cu energie electrică a consumatorilor (hale de producție, microîntreprinderi, spații comerciale, clădiri rezidențiale, centre de date etc.).  Regăsim, astfel, echipamente destinate automatizării și controlului pentru clădiri(clădiri inteligente este vorba de arhitectura EcoStruxure, managementul clădirilor în sisteme mari – aeroporturi, centre comerciale mari – cu o amprentă mare la sol), automatizării și controlului industrial  – pentru alimentarea halelor de producție, cuprinde doua întreruptoare Masterpact (690 V, 2000 A) care lucrează interblocat – ce simulează practic alimentarea din două surse diferite de energie (una este de rezervă). Instalația cuprinde și un sistem de bare capsulate Canalis, sistem de distribuție pentru iluminat cu bare rigide. Sistemul permite utilizarea arhitecturii de distribuție în mod manual de la butoane, local centralizat de la terminalul HMI sau de la distanță prin intermediul SCADA și produsului software Power Monitoring Expert.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*