July 9, 2020

Parteneriatul Estic marchează 10 ani de cooperare politico-economică între UE și statele din Vecinătatea Estică. Cum au pregătit liderii de la Bruxelles acest moment?

În perioada 13-14 mai, Uniunea Europeană, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina vor marca cea de-a zecea aniversare a Parteneriatului Estic (PaE) cu câteva evenimente la Bruxelles. Acestea vor oferi ocazia de a sărbători un parteneriat care s-a dovedit a fi reciproc avantajos și a oferit rezultate concrete cetățenilor țărilor din vecinătatea estică, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

Pentru a marca cea de-a zecea aniversare a Parteneriatului Estic, președintele Consiliului European, Donald Tusk, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker și Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate / vicepreședinte al Comisiei, Federica Mogherini, găzduiesc o serie de întâlniri la nivel înalt la Bruxelles, cu participarea celor șase țări partenere din est, a statelor membre ale UE și a părților interesate.

Reuniunea ministerială anuală a PaE, prezidată de Federica Mogherini

Înaltul Reprezentant Federica Mogherini, va prezida, luni, 13 mai, reuniunea ministerială anuală a PaE cu cele 28 de state membre ale UE, cu cei șase parteneri estici și cu părțile interesate cheie. La întrunire va fi prezent și  comisarul pentru Politica Europeană de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere, Johannes Hahn.

 

mai multe pe caleaeuropeana.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*