July 9, 2020

Poliția Dâmbovița! Dincolo de Aparențe, proiect de prevenire a violenței în familie

În cadrul sesiunii anuale de comunicări științifice studențești ”Norme, valori și repere contemporane în societatea românească”, organizată de Facultatea de Drept și Știinte Administrative din cadrul Universtatii “VALAHIA” din Târgoviște, Inspectoratul Județean de  Poliție Dâmbovița, prin structura de prevenire, a fost prezentat cu  ProiectulDINCOLO DE APARENȚE”.

Subiectul principal abordat a fost prevenirea și combaterea violenței în familie.

De asemenea, la activitate au participat și 2 persoane privative de libertate, aflate în custodia Penitenciarului Târgșorul Nou, condamnate pentru infracțiuni cu violență, cu urmări grave, săvârșite asupra unui membru de familie.

Polițiștii au prezentat prevederile legale din domeniul prevenirii și combaterii violenței în familie, în special modalitățile și împrejurările în care se emite un ordin de protecție provizoriu.

Activitatea a avut drept scop conștientizarea de către elevii și studenții prezenți a efectelor negative pe care le au comiterea unei fapte penale și încarcerarea individului, susținute de importanța respectării normelor de conduită socială.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*