September 23, 2019

România va primi o parte din cele 1.6 miliarde de euro alocate de Banca Europeană de Investiții pentru agricultură și energie regenerabilă

Banca Europeană de Investiții (BEI) a aprobat o nouă finanțare de 4,5 miliarde de euro, care va aborda lacunele de investiții care împiedică creșterea sectorului privat, îmbunătățirea educației și asistenței medicale, înlocuirea vechilor autobuze și trenuri. Noul sprijin al BEI va sprijini în mod direct proiectele din 23 de țări, printre care și România. Țara noastră va primi o parte din cele 1,6 miliarde de euro alocate pentru investiții în sectorul privat, care s-ar duce în proiecte pentru agricultură sau energie regenerabilă, se arată într-un comunicat al BEI, remis CaleaEuropeana.ro.

Accelerarea tranziției de energie

BEI a aprobat noi finanțări în valoare de 611 milioane EUR pentru a sprijini tranziția în domeniul energiei, pentru a reduce emisiile de carbon și pentru a mări producția de energie din surse regenerabile. Aceasta include susținerea generării de energie solară în anumite state din Africa și fermele eoliene din Portugalia, proiecte de eficiență energetică în Liban și Iordania și sprijin pentru comunitățile rurale din Niger pentru a accesa energia curată.

Ungaria și utilizatorii de transport public din nordul Spaniei vor beneficia de sprijinul BEI pentru a oferi 3.200 de autobuze și 31 de trenuri cu emisii reduse.

BEI a convenit, de asemenea, să sprijine două noi programe de finanțare derulate de principalele bănci din Franța pentru a accelera tranziția energetică prin încurajarea utilizării mai mari a energiei regenerabile și a utilizării mai eficiente a energiei de către companiile locale.

Modernizarea a mii de școli și îmbunătățirea îngrijirii pe termen lung

Peste 3.000 de școli din Italia vor fi modernizate în următorii ani, după aprobarea de către BEI a unei finanțări noi de peste 1,3 miliarde EUR pentru Planul național de infrastructură școlară.

De asemenea, BEI a fost de acord să sprijine construirea a 19 noi centre de îngrijire pe termen lung în regiunile din Spania, care vor oferi noi locuri de îngrijire rezidențială eficiente din punct de vedere energetic pentru mai mult de 3.700 de persoane.

Sprijin orientat pentru investițiile din sectorul privat

BEI a aprobat finanțare de 1,6 miliarde EUR pentru a ajuta companiile să inoveze, să extindă și să creeze locuri de muncă. Aceasta include investiții care abordează provocările cu care se confruntă întreprinzătorii de sex feminin din Polonia și Africa, sprijină finanțarea leasingului în Italia, sprijină capitalul de risc în Liberia și Sierra Leone și încurajează noi investiții în agricultură și energie regenerabilă în Grecia, Bulgaria și România.

Reducerea riscului de inundații și îmbunătățirea rețelelor de apă
De asemenea, BEI a fost de acord să sprijine noile investiții în apă în Franța și să îmbunătățească protecția împotriva inundațiilor în orașul irlandez Cork. În plus, BEI a fost de acord să sprijine investițiile noi pentru modernizarea rețelei de canalizare din Skopie, capitala Macedoniei de Nord.

sursa caleaeuropeana.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*