November 19, 2019

Ministrul Comunicațiilor, Alexandru Petrescu, anunță că Guvernul a adoptat Strategia 5G a României: Acest act important definește liniile directoare de înglobare a noilor tehnologii de comunicații în economie și societate

Ministrul Comunicațiilor, Alexandru Petrescu, a anunțat că Guvernul a adoptat în ședința de joi, 20 iunie, Strategia 5G a României.

”Acest act important definește parametrii și liniile directoare ale Guvernului României de înglobare a noilor tehnologii de comunicații în economie și societate”, a precizat ministrul român într-o postare pe Facebook.

Acesta a completat că ”noua generați de tehnologie mobilă, 5G, va crea un mediu de conectivitate mult superior generației 4G și va contribui în mod semnificativ la incluziune și creșterea productivității în economie. România se poziționează astfel alături de statele ambițioase în dezvoltarea tehnologică, în condițiile unui cadru amplu stabilit de Uniunea Europeană pentru adoptarea și dezvoltarea serviciilor 5G, calendarul vizând lansarea comercială a serviciilor 5G standardizate în România în 2020, simultan cu marile economii europene”, a mai spus Alexandru Petrescu.

Sursa: caleaeuropeana.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*