December 15, 2019

NATO se pregătește pentru riscul unui conflict în spațiu: Țările membre au adoptat prima politică spațială din istoria Alianței

liații din NATO au adoptat joi prima sa politică spațială în cadrul unei reuniuni de două zile a miniștrilor Apărării în care majoritatea deciziilor au vizat pregătirea unor măsuri privind relația cu Rusia în contextul încălcării Tratatului privind Forțele Nucleare Intermediare și pregătirea noii prezențe înaintate a Alianței în Europa pentru a deveni complet operațională.

Adoptarea politicii spațiale, pe marginea căreia presa a relatat că NATO recunoaște spațiul cosmic ca domeniu operațional de luptă, creează un cadru ce va permite contracararea ameninţărilor vizând infrastructuri spaţiale esenţiale precum comunicaţiile şi sateliţii de navigaţie, a anunțat secretarul general al Alianței.

Jens Stoltenberg a precizat că ”spațiul este esențial pentru postura de apărare și descurajare pe care Alianța o are”.

”De la abilitatea de a naviga și localiza forțele la comunicații prin satelit și detectare a lansărilor de rachete. Noua noastră politică ne va ghida abordarea noastră în spațiu, oportunitățile și provocările”, a spus înaltul oficial aliat.

Secretarul general NATO a ținut să puncteze că această decizie nu vizează ”o militarizare a spațiului”.

sursa si foto caleaeuropeana.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*