October 15, 2019

RECOMANDĂRILE POLIȚIȘTILOR ADRESATE CONDUCĂTORILOR AUTO PENTRU DEPLASĂRI ÎN SIGURANȚĂ PE TIMP DE PLOAIE

În zilele cu ploaie, străzile sunt mai aglomerate! Circulați cu prudență, cu o viteză adaptată în permanență condițiilor de drum! Respectați-vă partenerii din trafic! Mare atenție la pietoni și bicicliști!

Înainte de a porni la drum, asiguraţi-vă că parbrizul, geamurile laterale şi luneta vă oferă o vizibilitate foarte bună. Este necesar ca ștergătoarele și instalația de climatizare să funcționeze perfect.

Asigurați-vă temeinic înainte de efectuarea oricărei manevre în trafic!

Păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculul din faţă astfel încât să puteţi opri în siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte sau opreşte subit. Nu frânaţi brusc!

Pe timp de ploaie, este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri.

În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule!

Nu îngreunați traficul  și nu obstrucționați vizibilitatea prin opriri sau staționări în locuri nepermise.

Evitați să parcați autoturismele în dreptul copacilor, mai ales pe vreme rea.

În cazul rămânerii în pană, pe timp de ploaie, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul.

foto antena3.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*